UŽASAN TEKST ČUVENOG ITALIJANSKOG LISTA: Đoković je BAHATI lažov i može da umre na SMETLIŠTU!

Autor:

Sport

17.01.2022

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandalozan tekst o Novaku Đokoviću osvanuo je u italijanskim medijima.

UŽASAN TEKST ČUVENOG ITALIJANSKOG LISTA: Đoković je BAHATI lažov i može da umre na SMETLIŠTU!

Foto: Tanjug/AP

Prvi reket sveta Novak Đoković

Na sajtu čuvenih italijanskih novina "Korijere dela Sera" objavljen je užasni tekst o najboljem teniseru sveta.

Prvobitan naslov ovog sramnog pisanija bio je "Srpski sportisti umiru u lepoti, ali Đoković može da umre na đubretu", da bi kasnije bio promenjen u "Đoković, pobednik bez lepote koji sada može da izgubi sve".

Ovaj članak napisao je Sandro Veronezi, koji se odmah našao na baražnoj paljbi kolege iz Il Đornalea, Nikole Pora. Poro je na svom blogu izrazio zgroženost tekstom, te je istakao da je mislio da se radi o nekom lažnjaku.

Republika

Foto: Tanjug/AP

- Da li vam se ovo čini normalnim? Kada sam pročitao ovaj naslov, na trenutak sam pomislio da je to klasični veb lažnjak. Činilo se previše čak i za jedan tabloid koji traži viralne sadržaje. Posle provere, međutim, morao sam da prihvatim gorku realnost. A i ceo tekst je napisan jednako brutalno kao i naslov. Ono što pisac Sandro Veronezi piše o Novaku Đokoviću u Korijere dela Sera zaista je jezivo - napisao je Poro na svom blogu.

Što se tiče samog teksta on počinje istorijom srpskog sporta i tradicionalnom srpskom "umiraju u lepoti".

Veronezi je svoje čitaoce podsetio na sportiste iz Srbije, koji su tokom istorije često uživali u lepoti, zbog čega je i legendarni Pele želeo da oproštaj ima na utakmici protiv Jugoslavija, koja je u to vreme bila poznata kao "evropski Brazil". Pele je na kraju pomenute utakmice, koja je završena rezultatom 2:2, razmenio dres sa Draganom Džajićem, koji je titulu Zvezdine zvezde nasledio od "srpskog Garinče", kako Dragoslava Šekularca naziva italijanski novinar.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nije se tu zaustavio, već je podsetio i na nezaboravne srpske šahiste Ljubomira Ljubojevića i Svetozara Gligorića, ističuću da je potonji govorio kako igra protiv figura, a ne šahista sa druge strane ploče. Veronezi je tu iskoristio priliku da Gligorića uporedi sa Federerom, teniserom koji "igra protiv loptice, a ne protiv igrača s druge strane mreže". Sa druge strane, Novak je sve suprotno od Rodžera i ostalih velikana srpskog sporta.

- Novak Đoković je uvek bio suprotnost. Uvek se odricao lepote, zamenjujući je neljudskom fizičkom i psihičkom čvrstoćom. Ako Federer, možda, može da kaže da ne igra protiv protivnika već protiv lopti, on je, naprotiv, uvek imao za cilj da mentalno razbije čoveka s druge strane mreže. Žetva trofeja i rekordi koje je ostvario daju mu za pravo, ali po cenu sistematskog izdavanja tradicije srpskog sporta. Sposobnost da se odupre psihofizičkom naporu učinila ga je igračem sposobnim da se održi na broju 1 svetske rang listi duže od svih ostalih. A sada je na korak od (sportske) smrti, hiljadu milja od lepote. Đoković je mogao da izbegne udarac koji je dobio u 34. godini. U strahu da ne pokvari sopstveno telo puštanjem vakcine, izneo je sve najgore što čovek može da pokaže od sebe: bahatost, laž, površnost, egoizam, nepoštovanje pravila - piše Veronezi.

Republika

Foto: printscreen/corriere della sera

Usledio je najsramniji deo ovog teksta...

- Sada mu je mnogo teže da uradi pravu stvar nego pre mesec dana kada je bilo dovoljno da kaže: „Pošto ne nameravam da se vakcinišem, ne mogu da dođem u Australiju da branim titulu osvojenu prošle godine, to utvrđuje zakon koji smatram nepravednim, ali koji i poštujem“ Danas bi morao da kaže: „Lekcija koju sam dobio otvorila mi je oči, izvinjavam se svima za neizrecivo ponašanje koje sam imao poslednjih nedelja, smatram se preporođenim i nadam se da me ovo čini dostojnim da nastavim svoju karijeru“. Ništa manje od ovoga neće ga spasiti. I, možda, da se okruži drugim ljudima, koji bi umeli bolje da ga posavetuju. On, tako srpski ponosan, a tako daleko od srpskog ponosa umiranja u lepoti, više ne može sebi da dozvoli da pogreši, ako ne želi da upropasti sve što je osvojio tako što će umreti na smetlištu - zaključio je u svom komentaru novinar "Korijera dela Sera".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Marina

17.01.2022 16:55

Strpali ga u zatvor i jos da im se izvini.Italijo koliko ti je pomoci poslao,sramota

Odgovori 23 4