PREDSEDNICA VLADE REPUBLIKE SRBIJE ANA BRNABIĆ: Jedva čekam da vidim Novaka Đokovića u svojoj zemlji, u Srbiji!

Autor:

Sport

16.01.2022

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dešavanja u Melburnu koja su vezana za deportaciju najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, već je prokomentarisao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, a sada se istim povodom javnosti obratila i predsednica srpske Vlade.

PREDSEDNICA VLADE REPUBLIKE SRBIJE ANA BRNABIĆ: Jedva čekam da vidim Novaka Đokovića u svojoj zemlji, u Srbiji!

Foto: ST/A. NALBANTJAN

Premijerka Ana Brnabić razočarane je svime što je prethodnih dana viđeno na tlu Australije:

- Mislim da je skandalozna odluka, razočarana sam, mislim da je pokazala kako u nekim drugim zemljama funkcioniše vladivina prava, odnosno kako ne funkcioniše vladavina prava. Neverovatno mi je da imamo dve potpuno oprečne odluke suda u roku od samo nekoliko dana, 11 dana i fizičkog i psihičkog maltretiranja - rekla je Brnabić novinarima.

Tročlano veće Saveznog suda jednoglasno je danas odbilo žalbu Đokovića na ukidanje vize, pa će on biti deportovan iz Australije i neće braniti titulu na Australijan openu u Melburnu.

- Kao predsednica Vlade Srbije nisam srećna, ali ne treba biti ni previše emotivan. Jedva čekam da vidim Novaka Đokovića u svojoj zemlji, u Srbiji i da zajedno prođemo sve ovo i da mu pružimo podršku u ovim teškim trenucima - navela je premijerka.

Ona se osvrnula na izjavu australijskih vlasti da je u Srbiji manje od 50 odsto vakcinisanih građana.

- Neverovatno mi je bilo da vidim brutalne, otvorene laži u Australiji predstavnika države koji kažu da je vakcinacija u Srbiji ispod 50 odsto. U ovom treutku imamo nekih 58 odsto, čak trećom buster dozom se bližimo 40 odsto vakcinisanih, što je mnogo bolje nego u mnogim zemalja EU - navela je Ana Brnabić.

- Pokazali su kako to izgleda, nadam se da i zahvaljujući ovome što danas radimo, da takve stvari neće biti moguće u Srbiji, da u Srbiji kada nekome date vizu to znači da ta osoba može da uđe u zemlju, a ne da proputuje posla sveta da biste je izbacili - rekla je Brnabić.

Da podsetimo, Novak Đoković je naustio tlo Australije i uputio se ka Dubaiju, odakle bi trebao da krene put Beograda.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading