VELIKA ŠANSA ZA NOVAKA! NADA raste, Australija PADA pred advokatima Đokovića!

Autor:

Sport

15.01.2022

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Urednik britanskog Telegrafa Oliver Braun pokazao da je odluka ministra za imigracije Aleksa Houka, da poništi vizu Novaku Đokoviću, potpuno besmislena.

VELIKA ŠANSA ZA NOVAKA! NADA raste, Australija PADA pred advokatima Đokovića!

Foto: Tanjug/AP

Prema njegovoj odluci, Đokoviću je oduzeta viza za Australiju zbog "javnog interesa", međutim postoje indicije da advokati srpskog tenisera imaju dobre šanse.

Nada leži u tome da je obrazloženje ministra Aleksa Houka potpuno besmisleno, odnosno u njemu postoji previše kontradiktornosti koje Novaku idu na ruku.

Tako je recimo ministar Houk opisao Novaka Đokovića kao "nevakcinisanu osobu visokog profila koja je javno pokazala da se protivi vakcinaciji", što je britanski novinar Oliver Braun, glavni urednik Telegrafa, odmah osporio. To daje nagoveštaj da bi isto mogli da urade i advokati.

 

 

Razlog zbog kog je to besmisleno prvo leži u tome da je Đoković tokom turnira u Beogradu prošle godine organizovao vakcinaciju tenisera, dok su se druge zemlje mučile sa vakcinom, ali nije samo to "rupa" u celoj priči, postoji nešto što je možda i zanimljivije.

U Melburnu je trenutno vakcinisano (dve doze) 93% stanovništva starijeg od 12 godina, pa kako bi Novak promenio stav tako malog broja ljudi, koji se još nisu vakcinisali?

- Potpuno je besmislen argument da će Novakovo prisustvo ohrabriti ljude da zanemare zdravstvene savete i ne vakcinišu se- napisao je Oliver Braun na svom Tviter profilu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (3)

Loading
Radmila

15.01.2022 18:32

Nole zlato nase.Volimo te najvise.Narod te obozava.Neka je na cast svim sportistima,javnim licnostima koji su zaboraviti naseg drugo Nikolu Teslu.

Odgovori 58 3
BBB

15.01.2022 19:04

Najbolja šansa vakcina.

Odgovori 3 50
Dragi zeka

15.01.2022 23:06

Sud mora da sudi po zakonu. Ako je po zakonu da Novak može da ostane u Australiji i sud presudi da je to tako, to ne bi bio poraz suda. To bi bio poraz onih koji traže da Novaku bude oduzeta viza. Svi koji su nakon prošlog suđenja pisali da je Novak pobedio sud ili državu Australiju su mu učinili lošu uslugu. Zbog toga su se prosečni Australijanci osećali kao gubitnici, a niko ne voli da gubi i zato su mnogi podržali oduzimanje vize. Ali poštovanje zakona nije poraz. Time što je u prethodnom postupku sud presudio da nema osnova za oduzimanje vize, pokazalo se da se zakon primenjuje i da država funkcioniše. Koliko je to bilo dobro za Novaka, toliko, ako ne i više je bilo dobro za državu Australiju.