NAJUREN JE IZ AUSTRALIJE! Novak u neverici nakon ove odluke i reči!

Autor: Republika

Sport

15.01.2022

09:02

Prvi reket sveta Novak Đoković nalazi se na udaru vlasti Australije zbog vize, koju su mu u dva navrata odbili.

NAJUREN JE IZ AUSTRALIJE! Novak u neverici nakon ove odluke i reči!

Tanjug/AP

Najboji teniser sveta Novak Đoković

I dok se čeka konačan rasplet oko sudbine Novaka na sudu, hrvatski teniski trener Filip Serdarušić proteran je iz Australije iako je u istu ušao sa medicinskim izuzećem:

- Otvorila se mogućnost da dođemo s izuzećem. Nisam vakcinisan, ali u oktobru sam imao koronu. Moj agent je pozitivan nalaz i nalaz antitiela posla Teniskom savezu Australije koji je to prosledio lekarima, odnosno instituciji koja se time bavi. Dobio sam zeleno svetlo za dolazak, a mejl mi je stigao, mislim, 10. decembra. 

- Na dan dolaska Novaka Đokovića, u deset uveče su me pozvali iz imigracionog centra da sutra dođem na razgovor. Teniski savez Australije poslao je automobil po mene sat vremena pre četvrtfinalnog meča mog brata Nina, trebalo je da se do 17 sati pojavim tamo- nastavlja i dodaje:

- Otišao sam do hotela u Melburnu, popričao sa igračima i imao dve mogućnosti: da odem kući legalnim putem ili da se ponovno aplicira za vizu. Odlučio sam da se pokupim jer nisam toliko velik kao Novak da se borim. Ako su zaustavili njega, morali su i nas. Izuzeće nismo smislili ni Novak ni ja, radili smo po njihovim pravilima i odobren nam je ulazak. Na njemu se mogu politički jačati, na nama malima ne. Zbog toga se sve ovo događa. Mi smo iskoristili mogućnost koju su nam dali. A on im je idealan za to pred izbore, tako mi se čini. Ako su pustili Renatu Voračovu i mene, zašto nisu i njega? Mislim da su se u Teniskom savezu Australije nadali da će on ući kao što smo i mi, ali njega svi znaju. Da Novaka nije bilo, nama se ovo ne bi dogodilo- zaključio je Serdarušić.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading