MIOMIR SPAŠAVA NOLETA! Vreme je za SRPSKI UDAR i preokret u Melburnu!

Autor:

Sport

14.01.2022

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novaku Đokoviću (34) drugi put je ukinuta viza za boravak u Australiji, očigledno političkom odlukom ministra za migracije Aleksa Hoka, ali to još ne znači da on neće igrati na Australijan openu. Peripetija je mnogo, od toga da će biti deportovan do toga da će mu dodeliti privremenu vizu, s kojom bi mogao da ostane u Melburnu i započne nastup na grend slemu.

MIOMIR SPAŠAVA NOLETA! Vreme je za SRPSKI UDAR i preokret u Melburnu!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Ćaćić i Novak Đoković

Njemu će svaki sekund biti presudan, zbog čega su Noletovi advokati uložili žalbu i pre Hokove sramne odluke, ali i zbog čega je u roku od nepuna tri sata ponovo izašao pred sudiju, a onda sinoć i pred imigracione vlasti.

KLJUČAN TAJMING

Dodatno vreme Đokoviću mogao bi da kupi i Miomir Kecmanović, saigrač iz Dejvis kup reprezentacije Srbije, koji mu je žrebom određen za protivnika u prvom kolu Australijan opena, u čijem se žrebu i dalje nalazi. Naime, ukoliko bi se mladi Srbin kojim slučajem, teoretski govoreći, povukao iz meča neposredno pred njegovo odigravanje, to znači da bi Novak dobio još dva dana pre nego što bi prvi put morao da izađe na teren.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Miomir Kecmanović

U prevodu, ako bi rasporedom takmičenja njihov duel bio na rasporedu u ponedeljak, onda bi njegovim propuštanjem Đoković igrao tek u sredu, a ako bi ih na program stavili u utorak, onda bi se drugo kolo igralo u četvrtak. Međutim, i tu postoje začkoljice. Naime, da bi Novak prošao u drugo kolo bez borbe, potrebno je da Kecmanović odustane pred sam meč, kada njegova satnica već uveliko bude poznata. U suprotnom, na njegovo mesto uskočio bi srećni gubitnik, a Đoković bi ipak morao na teren.

Koliko je najboljem teniseru sveta vreme presudno, o danima da i ne govorimo, objasnio je na jučerašnjem munjevito zakazanom suđenju njegov advokat Nikolas Vud.

- Svaki minut pre nego što turnir počne u ponedeljak je dragocen - rekao je Vud.

SVE JOŠ U MAGLI

Osim minuta, Đokoviću je važna i podrška koju dobija, kako od Srba tako i od ostalih tenisera. Među njima se prvi, iznenađujuće, javio Endi Mari i ovaj put stao na Novakovu stranu.

- Situacija nije dobra i neću da sedim ovde i šutiram Novaka dok leži na zemlji. Ko zna šta sad sledi, ne znam kakve sad procedure idu. Ne znam kojim putem sad Novak mora ići, koliko će to trajati i da li će i dalje biti van treninga dok čitav proces traje ili će moći da se takmiči. Želim da se sve što pre reši, to bi bilo najbolje. Ovo se previše oteglo, to nije dobro po Novaka ni za tenis - istakao je Mari.

OKVIRI Sramna karikatura: Đoković gori u kontejneru!

Đoković je u nemilosti australijske javnosti i to je odavno jasno, ali eminentni tamošnji portal The Age je prešao granicu pristrasnog novinarstva. Oni su objavili sramnu karikaturu Novaka kako gori u kontejneru zajedno sa ministrom za migracije Aleksom Hokom, koji mu cepa vizu, dok neko sa strane govori "prednost, vakseri" (teniska sudijska terminologija tokom gema). Ni to nije sve, na kontejneru je natpis AO (Australijan open), s tim da je od slova o oslikano kao virus.

Svraka zloslutnica: Novak neće igrati!

Životinje se koriste već godinama u svetu sporta da prognoziraju pobednike mečeva, a ovaj put je jedna svraka u Melburnu donela sud da li će Đoković igrati na Australijan openu. Njoj su na konstataciju "Đoković igra Ozi open" ponuđene opcije trebalo bi i ne bi trebalo, a ptica zloslutnica je izabrala onu da Srbina nećemo gledati na prvom grend slemu u 2022.

Voditelji pomilovani, kamerman popio otkaz

Voditelji australijskog Kanala 7 Majk Amor i Rebeka Madern sramno su za Novaka rekli da je lažljivi seronja pred emisiju, ne znajući da su kamere uključene. Međutim, oni zbog toga neće biti kažnjeni! Ceh je u vidu otkaza platio kamerman koji je zabeležio bruku i onda omogućio da snimak osvane u javnosti.

Navijači: Bojkot!

Zbog svega što se dešava Noletu navijači su na društvenim mrežama počeli da pozivaju na bojkot grend slema u Melburnu. Tako na Tviteru čak postoje i heštegovi na engleskom jeziku #bojkotaustralijanopen i #bojkotAO.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (10)

Loading
DJOKOVIC-KECMANOVIC

14.01.2022 20:56

Kao da ste me procitali pre par sati. Istu ideju dadoh u komentaru teksta u blicu. 👍

Odgovori 18 18
Djole

14.01.2022 21:35

@DJOKOVIC-KECMANOVIC - Da li zaista predlažete da mladi teniser žrtvuje svoju šansu na velikom turniru zarad Novakovih pogrešnih izbora? Da li ste realni?!

Odgovori 57 70
Jovan

14.01.2022 21:59

Čekajte, tražite od dečka da se žrtvuje za Novaka?! Samo ako je lud! Zašto bi to uradio, šta on duguje Novaku?! Sačuvaj me Bože kakve sve ideje ljudima padaju na pamet!

Odgovori 45 73
Стана

14.01.2022 22:04

Стварно није у реду притискати Миомира да се жртвује за Новака! Одакле долазе овакве идеје?!

Odgovori 50 62