SRBI ZAVODE RED U MELBURNU: Australijska policija strahuje od sukoba, stiže dodatno obezbeđenje!

Autor:

Sport

11.01.2022

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobro je poznata činjenica koliko je brojna srpska dijaspora u Australiji. To se videlo i tokom dešavanja u Melburnu kada je veliko broj naših iseljenika stao uz najboljeg tenisera sveta...

SRBI ZAVODE RED U MELBURNU: Australijska policija strahuje od sukoba, stiže dodatno obezbeđenje!

Foto: Facebook/Printscreen

Navedeno nije promaklo ni australijskim organima reda koji strepe od budućih dešavanja. 

Naime, u ponedeljak 10. januara došlo je do sukoba u poslovnoj zoni Melburna kada su pristalice Novaka Đokovića opkolile jedan automobil verujući da se u njemu nalazi najbolji teniser sveta. Tom prilikom u sukobu sa organima reda, dve osobe su povređene, a australijska policija strahuje da će takvi slučajevi biti sve učestaliji, ali i da će doći do radikalizacije ukoliko Đokoviću bude povučena viza po drugi put.

Usled toga organizatori turnira spremaju dodatno obezbeđenje kako bi osujetili eventualne nerede.

Nije neobično da se u Melburnu sukobe navijačke grupe, toga je bilo i ranije na Australijan openu, kada je policija čak izbacivala određene navijačke grupe sa tribina, a korišten je i suzavac.

Na turniru 2007. godine sukobile su se grupe navijača Srba i Hrvata, a i grčki navijači su često dolazili u fokus organa reda i bilo je sukoba i sa njima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading