MENE SU DEPORTOVALI A NOVAKA NISU, ALI DRAGO MI JE ZBOG NJEGA! Čehinji dali samo 10 minuta da iznese odbranu!

Autor:

Sport

11.01.2022

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković uspeo je da izdejstvuje pobedu na sudu i time stekne pravo da se takmiči na Australijan openu. Takav slučaj nije bio sa českom teniserkom Renatom Voračovom.

MENE SU DEPORTOVALI A NOVAKA NISU, ALI DRAGO MI JE ZBOG NJEGA! Čehinji dali samo 10 minuta da iznese odbranu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Nakon što je nastupio Đokovićev slučaj australijske vlasti počele su da pregledaju dokumentaciju svih tenisera i teniserki sa medicinskim izuzećem i ubrzo je čehinja prebačena u imigracioni centar gde je boravio i Novak. Ona je morala da napusti Australiju, a svoje viđenje situacije dala je u intervjuu za "Bi-BI-SI".

- Drago mi je zbog njega što je pobedio na sudu. Ipak, malo sam i frustrirana zbog moje situacije, pošto se moji advokati i savetnici koji su bili sa mnom nisu založili da i mi uložimo žalbu. Opet, razumem sve, Novak je unajmio i sigurno dobro platio svoje advokate - rekla je 38-godišnja teniserka iz Češke.

Otkrila je da joj dodeljeni pravni savetnici nisu dali nikakve savete tokom saslušanja i da je imala samo deset minuta da iznese svoju odbranu.

- To je sigurno glavni razlog zbog kog ja nisam mogla na sud i da se žalim po istom osnovu - izjavila je Voračova.

Voračova je stilga u Australiju sa istim medicinskim izuzećem kao Novak i u startu nije imala nikakvih problema da uđe u zemlju. Stigla je čak i da odigra jedan turnir u Melburnu pre nego što su joj se obratili vladini zvaničnici.

- Taman sam planirala da igram sledeći turnir, ušla sam u avion, a onda su me vratili u hotel. Prvo su mi rekli da žele samo neke stvari da pojasnim oko medicinskog izuzeća, da će mi to oduzeti najviše sat vremena, međutim to je na kraju bilo šest puta duže - objasnila je Voračova.

Nakon svega toga, ona je odlučila da samoinicijativno napusti Australiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading