FEDERERU SE PREVRĆE ŽELUDAC: U jeku australijske DRAME, Švajcarci SIPALI ISTINU o Đokoviću i Srbiji - NEZAPAMĆENO na Zapadu!

Autor:

Sport

11.01.2022

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Veltvohe", švajcarski magazin, objavio je tekst pod nazivom "Srbi herojski narod" u kome je izrečeno niz hvalospeva na račun naša dva najveća sunarodnika - Nikole Tesle i Novaka Đokovića!

FEDERERU SE PREVRĆE ŽELUDAC: U jeku australijske DRAME, Švajcarci SIPALI ISTINU o Đokoviću i Srbiji - NEZAPAMĆENO na Zapadu!

Foto: Tanjug/AP

Osim toga, list se potrudio da razbije niz predrasuda na račun Srba. Tako se podseća na 1389. godinu i Boj na Kosovu, kada smo bili na braniku Evrope od najezde Turaka. Podseća se da je naš narod nepravedno označen kao "varvarski i zločinački", praktično tokom čitvaog 20. veka.

Pišući o ratovima tokom kraja 20. veka na prostoru bivše Jugoslavije, “Veltvohe” navodi da su sve strane počinile zločine, i da je etničko nasilje posledica dugogodišnjoj sporova, progona i zločina na tim prostorima.

List kritikuje to što su za zapad samo Srbi od početka bili agresori i ratnohuškači, te podvlači da je NATO bombardovanje srpskih gradova 1999. i dalje osporavano jer za to nije bilo mandata UN.

U tekstu su zatim navedene reči koje se sigurno neće dopasti najboljem teniseru u istoriji Švajcarske - Rodžeru Federeru. U pohvalnom tonu govori se na Novakov račun, a sve u jeku sage oko njegovog učešća na Australijan Openu. Po Švajcarcima, jedini Srbin veći od Đokovića je najveći naučnik u našoj istoriji. 

Možda je, ispred tenisera Novaka Ðokovića, Tesla najveći sin moderne Srbije - podvlači "Veltvohe".

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Švajcarci "skinuli kapu" Novaku i Tesli

Konačno i to dočekasmo, da neko sa Zapada sipa istinu o Srbiji...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (12)

Loading
ivan

11.01.2022 15:14

Svajcarci sve sta su napisali za Djokovica Nikolu Teslu Srbiju i Kosovo sve su znali i svi znaju ali nesmeju da kazu i da napisu to je zapadna demokratija.

Odgovori 133 23
Zeljko

11.01.2022 22:46

Aj' da ne grizemu tu udicu konstantno. Jedna lasta ne cini prolece. Mi nismo poslusnici, i kao takvi zauvek cemo biti "trn u oku" imperijalnim silama. Nema to nikakve veze ni sa mrznjom niti sa ljubavlju. Znaju oni sta je istina, ali je i istina da bi im bilo mnogo draze da nas nema.

Odgovori 122 24
Z.Swiss

12.01.2022 08:16

...ne bi se trebalo ponositi tekstom u listu koji je poznat po svojoj skoro ekstremno desnoj orjentaciji.

Odgovori 53 60
Srbin

12.01.2022 13:41

@Z.Swiss - Treba da se ponosimo napisanom istinom.

Odgovori 69 4