NE DAJTE MU DA IGRA! Premijer ZAGRMEO - Đoković ostaje BEZ Australijan Opena ZBOG Nadala?

Autor:

Sport

11.01.2022

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danijel Endrjuz premijer australijske države Viktorije u kojoj se održava Australijan open, čvrstog je stava da Novaka ne treba pustiti da igra na ovogodišnjem turniru!

NE DAJTE MU DA IGRA! Premijer ZAGRMEO - Đoković ostaje BEZ Australijan Opena ZBOG Nadala?

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

I pored pobede na sudu, i pored toga što je već dva puta trenirao na Melburnu parku, i dalje postoji šansa da Novak Đoković ne zaigra na ovogodišnjem turniru. Takvog stava se drži i premijer države Viktorije.

- Ostajem pri ranijim komentarima. Kad su me pitali da li bismo tražili od Vlade Komonvelta da izuzme određene ljude od obaveze da budu vakcinisani, moj odgovor je bio ne. I tad i sad je isto. - izjavio je Danijel Endrjuz.

- Ko će ući u zemlju i kakav je status po pitanju vakcine te osobe nije pitanje za državne vlade. Ne izdajem ja vize, to radi Vlada Komonvelta. Što se tiče procesa oko dobijanja vize time se bavio Teniski savez Australije, da bi ušao u zemlju bez karantina savezna Vlada je morala da sponzoriše Đokovića, mi to nismo uradili, ali mi nismo ti koji odobravaju vize, a naš stav je i te kako jasan - nastavio je Endrjuz.

Nekoliko tenisera ušlo je potpuno neometano u Australiju sa identičnim medicinskim izuzećem kao i Novak. 

- U pitanju je aktivni proces, trebalo bi da vidimo da li će biti žalbe i ne želim da komentarišem. Mi nismo nikoga pokušali da ubedimo da bi neko trebalo da se pusti u zemlju, već suprotno. Kada smo pre nekoliko nedelja i meseci pričali o medicinskim izuzecima, govorilo se o tome da prethodna infekcija kovidom ne može da bude osnova za to. Situacija se od tada promenila, brojni ljudi su pušteni u zemlju na osnovu toga. Ako je pitanje da li smo mi tražili da tako bude, odgovor je da nismo, tako je bilo i pre nekoliko nedelja, tako je i sada - rekao je Danijel Endrjuz.

Upitan je i kako misli da cela ova situacija utiče na reputaciju najboljeg tenisera sveta.

- Znate, smatram da su Rafa Nadal i nekolicina ostali izneli veoma, veoma jasan stav. Ovaj turnir je znatno veći od bilo koje osobe. U pitanju je grend slem, najveći teniski događaj u prvom kvartalu godine, svake godine. Kao takav je veći od bilo koje osobe, bilo da je ona na terenu ili van njega - ističe Endrjuz.

I dalje se čeka da se oglasi ministar za imigraciona pitanja Aleks Hok koji ima poslednju reč u ovom slučaju!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (21)

Loading
Stojan

11.01.2022 08:39

To je pravo ludilo i mrznja a pre svega ljubomora. Taj premijer sigurno nece biti izabran sledece godine bez obzira sta kaze jer nema kontrolu nad nicim.

Odgovori 254 47
Mickey

11.01.2022 09:37

Shit! Nadal svakako neće uzeti pehar.

Odgovori 228 24
Kokile

11.01.2022 10:24

NO-VAC, NO-VAC, NO-VAC!!!

Odgovori 142 33
ana

11.01.2022 10:36

Možda će, kakvi su Nadalovci, u finalu, kad Nole bude zamahnuo da udari meč loptu-da uleti policija i uhapsi Noleta! Nole je u opasnosti od svoje 20. titule jer preti da poništi rekorde svetskim ljubimcima, a to je sa njihovog stanovišta -nedopustivo! Plus-mantra i profit oko vakcina! Neka ti je Gospod u pomoći, Nole naš, dragi.

Odgovori 313 50