ŠOK NA SPISKU UČESNIKA: Bez dvojice velikih ŠAMPIONA na Australijan openu!

Autor:

Sport

08.12.2021

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas su organizatori Australijan opena objavili spisak učesnika za predstojeći gren slem, Australijan open. Na njemu se, na radost svih navijača, nalazi i prvi reket sveta Novak Đoković.

ŠOK NA SPISKU UČESNIKA: Bez dvojice velikih ŠAMPIONA na Australijan openu!

Foto: Tanjug/AP

Đoković, Nadal, Federer

Osim prijatnog iznenađenja u vidu Đokovića na spisku, o kojem se mnobo spekulisalo poslednjih nedelja zbog rigoroznih zakona države Viktorije prema kojima neće igrati teniseri koji nisu vakcinisani, na prestižnom turniru neće igrati dva nekadašnja šampiona u muškom signglu. U pitanju su Švajcarci Rodžer Federer i Sten Vavrinka.

Federer, koji je šest puta osvajao Australijan open, oporavlja se od povrede i operacije kolena, dok je Vavrinka, koji je pehar u Melburnu podigao 2014. godine, takođe je u procesu rehabilitacije.

 

 

Očekuje se da u Melburnu zaigraju Španac Rafael Nadal i Dominik Tim, koji su dugo pauzirali zbog povreda.

Što se tiče ženske konkurencije, na turniru neće nastupiti sedmostruka šampionka "Ozi opena" Serena Vilijams, koja je postigla dogovor sa medicinskim timom o neigranju u Melburnu.

- Nije bilo lako doneti odluku, ali nisam u fizičkom stanju koje je potrebno za ovakav turnir - navela je Serena Vilijams.

Australijan open na programu je od 17 do 30. januara naredne godine. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading