HOĆE LI GA PAMTITI KAO ŠAMPIONA ILI PENZIONERA? Federer stavio TAČKU!

Autor:

Sport

17.11.2021

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Rodžer Federer rešio je da obrazloži svoju odluku da ne učestvuje na ovogodišnjem Australijan Openu, a otkrio je da bi na teren mogao da se vrati sledećeg leta. On je, na taj način, stavio tačku na spekulacije o povredi, ali i tajmingu da li će i kada ponovo zaigrati na vrhunskom nivou.

HOĆE LI GA PAMTITI KAO ŠAMPIONA ILI PENZIONERA? Federer stavio TAČKU!

Foto: Tanjug/AP

Rodžer Federer

Takođe, Fedeks je imao zanimljivo pitanje koje je uputio svetskoj javnosti, a ticalo se toga po čemu će ostati upamćen.

Kako će me ljudi pamtiti? Po poslednjem setu na Vimbldonu u julu? Ili mojim grend slem trofejima i onom što ih je uzbuživalo dok su me gledali kako igram? Kladio bih se po ovom poslednjem. Već nekoliko godina sam prilično opušten u vezi toga. Ipak, razumem njihova osećanja. Bilo bi mi lako da kažem, dao sam mnogo i dobio sam mnogo. Hajde da stanemo ovde. Ipak, investiranje svega u povratak je takođe moj način da im se zahvalim. Moji navijači zaslužuju više od mog poslednjeg pojavljivanja na travi - istakao je Švajcarac, a potom je objasnio zbog čega ga neće biti u Australiji.

 

 

- Želeo sam da sprovedemo detalja ispitivanja pre nego što dam zvaničnu izjavu i pregledi su bili ohrabrujući. Počeo sam dug period rehabilitacije u koji sam uložio i dušu i telo. Situacija nije kao 2016. godine, zato moram da budem strpljiv. Biću u stanju da počnem sa laganim trčanjem u januaru i potom da nastavim sa treniranjem na terenu uz kompleksnu podršku u martu ili aprilu. Otuda procenjujem da bih mogao da se vratim takmičenjima u leto 2022. godine - podvukao je Federer za švajcarsko izdanje dnevnika "Le Matan".

Podsetimo da je Rodžer u dosadašnjem toku karijere osvojio 20 Grend slem titula, a poslednji meč mu je bio u Londonu, gde ga je zaustavio Poljak Hubert Hurkač.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading