OVO MENJA SVE: Novak Đoković saznao NAJVAŽNIJE vesti pred Australijan Open!

Autor:

Sport

16.11.2021

20:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačno stižu konkretne i povoljne informacije iz Australije za Novaka Đokovića! Na pomolu je rešenje oko nastupa nevakcinisanih tenisera na predstojećem Australijan Openu.

OVO MENJA SVE: Novak Đoković saznao NAJVAŽNIJE vesti pred Australijan Open!

Foto: Tanjug/AP

Kako prenosi "Sidnej Morning Herald", postoji opcija po kojoj bi Sidnej pristao da primi nevakcinisane igrače uoči Australijan Opena.

Ovo je sjajna vest za Novaka Đokovića koji nije želeo da se izjesni po pitanju vakcinacije, ali se pretpostavlja da se nije imunizovao.

Ako dođe do dogovora između vlasti u Australiji, najbolji teniser sveta će braniti titulu u Melburnu i biti u prilici da osvoji 10. trofej prvog Grend slema u sezoni.

Tako nešto do sada su odbijali čelnici Melburna i države Viktorija, ali je situacija u Sidneju i Novom Južnom Velsu prilično drugačija.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković ide na Australijan Open?

Tenis Australija i njen čelnik Kreg Tajli ispituju mogućnost da se strani igrači koji nisu vakcinisani, doputuju u Sidnej, gde bi se potom održala serija turnira koji prethode Australijan openu.

Tu bi bio održan i ATP kup, koji je postao tradicionalan proteklih godina.

Pošto bi nevakcinisani igrači proveli 14 dana u hotelskom karantinu i potom igrali pripremne turnire, onda bi bili slobodni da se priključe vakcinisanim kolegama na putu za Melburn.

- Sportski događaji poput ATP kupa su važni za Novi Južni Vels jer obezbeđuju značajan prihod našoj ekonomiji. To je takmičenje koje privlači najbolje svetske igrače, zvaničnike i navijače i oblast Sidneja, ostaju u našim hotelima, posećuju atraktivne lokacije i troše u prodavnica,a restoranima, barovima i kafeima. Ovo je bila izazovna godina za Sidnej, ali smo načinili progres u smislu kovida. Dok nastavljamo pou oporavka, znamo da će događaji poput ATP kupa imati vitalnu ulogu u našem društvenom i ekonomskom oporavku- izjavio je Stjuar Ejrs, ministar turizma Novog Južnog Velsa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
NSW

16.11.2021 23:38

Sreca da je sa cela Sidneja otisla ona babaroga, novi premijer je normalan porodican covek, koji je shvatio prvi dan da se ne moze biti zakljucan do kraja zivota,takodje je shvatio da ljudi koji su prelezali Covid imaju puno vise antitijela nego vakcinisani.

Odgovori 15 3