BIVŠI NOVAKOV TRENER OPLEO PO RIVALIMA: Novak je „tesla 3“, a Federer i Nadal su „reno 4“ i „spaček“

Autor:

Sport

08.11.2021

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković samo dan nakon što je potvrdio prvo mesto na ATP listi do kraja godine i tako postao prvi teniser u istoriji koji sedmi put po redu novu godinu dočekuje na liderskoj poziciji, osvojio je i Masters u Parizu. Ovom pobedom postao je i prvi teniser sa 37. masters titula.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak - Najbolji među najboljima

Mnogi teniski stručnjaci analiziralu su Novakov sjajan preokret u finalu protiv Danila Medvedeva, a među njima se oglasio i teniski trener Bogdan Obradović koji je poznat i po britkom jeziku. 

Obradović ni danas u emisiji „Kec na jedanaest“ gledaocima K1 televizije nije uskratio duhovite opaske na istorijski uspeh Novaka Đokovića.

- Danil Medvedev je veliki manipulator i provokator. Vi to možda ne vidite tako, jer on stalno ističe da je Novak njegov prijatelj, ali ja to znam, ja sam čovek „iz svlačionice“. Njegova izjava pred finale u kojoj kaže da voli da igra protiv Novaka, ali da nije siguran da li Novak voli da igra protiv njega govori tome u prilog – kazao je Obradović. – Međutim, te fore izvan i na terenu, kada Novaka tera da se „kreči“, možda mogu da poremete Dominika Tima ili Cicipasa, ali ne i Novaka. Novaka to inspiriše - istakao je Obradović. 

Foto: Starsport

Bogdan Obradović 

Kako je kazao bivši selektor Dejvis kup reprezentacije, nije bilo šanse da Novak ne pobedi u mečevima u kojima brani prvo mesto na ATP listi i titulu najboljeg svih vremena.

- Novak je bio u središtu uragana, on zna kako da dobije te mečeve. Novak je „tesla 3“, to je najbrži automobil na svetu. Federer i Nadal su „reno 4“ i „spaček“. Marej može da bude „buba“ - napravio je zanimljivo poređenje Obradović. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Realno

08.11.2021 18:46

Bila su i dva važnija meča, pa ih je izgubio. Na Olimpijadi i u SAD. Najbolji je na svetu, ali i najbolji ne pobeđuju uvek. Što vam je potrebno da preterujete? I zna Obradović šta Mevedev misli! Vanga dva.

Odgovori 10 10
Ganz Nov

09.11.2021 09:19

Obradović se trudi da sebe promoviše i pomalo poltronise Novaku nakon što je kritikovao i omalovazavao Noletovu i Tipsinu akademiju. Preteruje u omalovazavanju Rogera i Rafe ne misleći da time umanjuje Novakove pobede nad njima. I naravno, njegov "zaključak" o Medvedevu je skroz pogrešan. I nakon poraza na AO i pobede na US Openu kao i sada i u svakom intervjuu između pun je hvale i postovanja prema Noletu. Medvedev, kao i Nole iznose ono što misle bez obzira šta drugi icekuju.

Dragan

10.11.2021 10:13

Obradovicu nema potebe da hvalite Novaka, nikad necete biti u njegovom timu.