ĐOKOVIĆ PROŠAO KROZ GOLGOTU: Novak PREŽIVEO BOMBARDOVANJE Poljaka i PREOKRETOM ušao u finale!

Autor:

Sport

06.11.2021

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Poljaka Huberta Hurkača sa 2:1 i plasirao se u finale Mastersa u Parizu!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković tokom okršaja sa Hurkačem

Nole je uspeo da "slomi" rivala tek u samom finišu trećeg seta, kada je pokazao više koncentracije, ali i energije u taj-brejku, koji je dobio sa 7:5.

Hurkač je u prvom periodu igre iznenadio Noleta, oduzeo mu je servis i poveo sa 1:0. Ipak, Srbin je imao spreman odgovor. U drugom setu nije protivniku prepustio nijedan gem, pa se ušlo u treći!

Tada je srpski as uspeo da povede sa 4:1, ali kada se činilo da hita ka pobedi Hubert se vratio i izborio taj brejk, ali nije mogao do finala.

Novak će se u finalu sastati sa boljim iz duela Medvedev - Zverev, koji uskoro počinje.

Tok meča iz "Bersija" mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Đoković - Hurkač 7:6, 6:0, 3:6

3. set

Prilikom promene strana rezultat je bio izjednačen u 13. gemu (3:3), a do slavlja je došao koncentrisanom igrom u finišu taj brejka - 7:5!

6:6 - Igraće se taj brejk koji će rešiti pitanje finaliste Pariza!

6:5 - Rutinski gem za Novaka. Đoković je izgubio samo jedan poen, pa je bez ikakvih problema stigao još jednom na gem od trijumfa. Hurkač će još jednom morati da servira da bi opstao u meču.

5:5 - Propustio je Đoković meč loptu, potom je Hurkač dobio još nekoliko "tesnih" poena, igra se i dalje u "BersijU".

5:4 - Poveo je poljski teniser sa 15:0, ali se onda Srbin "probudio" i sa četiri vezana poena došao do nove prednosti.

4:4 - Uspeo je Hurkač da poravna rezultat, iako se činilo da je pred porazom. Imao je i čelendž koji je presudio u njegovu korist, ipak će biti drame u završnici...

4:3 - Šok u Bersiju! Hurkač je vratio brejk, pošto je uspeo da iskoristi slabiji period Novakove igre. Na kraju je osvojio dug poen, pošto je Srbin bio neodlučan prilikom napada! 

4:2 - Hubert se razigrao, doduše možda je i Novak malo spustio "nogu sa gasa" jer ima brejk viška i nalazi se blizu finala u prestonici Francuske.

4:1 - Nole ekspres! Srbin je sa nulom potvrdio brejk, bez većeg otpora od strane Poljaka!

3:1 - Novak Đoković pravi ključan brejk! Srbin je materijalizovao četvrtu brejk loptu, nakon nekoliko sjajnih poena i dugih razmena. Na kraju je Nole nadmudrio Hurberta i "odlepio" se na semaforu...

 

 

2:1 - Velika borba u trećem setu, Hurkač je osvojio dva poena, ali nije uspeo da dođe do šanse da oduzme servis Đokoviću. Najbolji igrač sveta održava "minimalno" vođstvo...

1:1 - Novak je poveo sa 40:30, ali je onda imao nezgodan pad, koji ga je koštao brejka. Srećom, nije ozbiljnije povređen, a Hurkač je bio bolji tokom igre na razliku. Konačno je prekinuo Noletov niz od sedam vezanih osvojenih gemova.

1:0 - Mučio je Hurkač Đokovića, propustio je nekoliko šansi da mu oduzme servis, a Srbin je sa nekoliko dobrih servisa "preživeo".

Đoković je sa 6:0 izjednačio rezultat na 1:1!

 

 

6:0 - Đoković nije dozvolio Hurkaču ni da se "upiše" na semaforu, Srbin se furioznom igrom vratio u polufinalni duel!

5:0 - Prvi put je Hurkač "pokazao zube" u drugom setu. Poljak je stigao do 30:30, uspeo je da "uđe" u poene, ali Đoković nije dozvolio da se stvari dodatno zakomplikuju!

4:0 - Treću brejk loptu je materijalizovao Đoković, koji je odigrao i jedan perfektan smeč na mreži. Srbin ima "dupli brejk" i "gazi" ka izjednačenju!

 

 

3:0 - Srpski as je potvrdio stečeni brejk, nastavio je da dominira u drugom setu.

2:0 - Konačno brejk Đokovića! Srbin je odigrao strpljivo, došao je do vezanih poena posle dugih razmena, Hurkač nije imao lake poene iz servisa, pa je "popustio" pod pritiskom.

1:0 - Veoma koncentrisan početak drugog seta srpskog tenisera. Očigledno je da ga rezultat prvog intervala igre nije preterano uzdrmao, a izgubio je tek jedan poen, pri vođstvu od 40:0, kada je pokušao da odigra atraktivno, "za publiku". 

Hurkač je prvi period igre rešio u svoju korist sa 6:3!

 

 

3:6 - Hurkač je potvrdio stečeni brejk, pa je stigao do 1:0 u setovima! Novak je imao brejk loptu, veliku priliku na mreži, ali je lopticu posalo u aut. Potom je Polajk stigao do set lopte koju je propustio, ali je materijalizovao drugu...

3:5 - Hurkač je napravio brejk! Poljak je prvi stigao do brejk lopte, posle duple servis greške koju je načinio Srbin, a zatim je i odigrao perfektan volej na mreži. Velika šteta...

3:4 - Hurkač nikako ne dozvoljava Noletu da stigne do brejk lopti. Poljaka, za sada, odlično služi servis, kojim stiče prednost i konstantno vodi u prvom periodu igre.

3:3 - Đoković igra majstorski u polju, došao je do novog gema bez izubljenog poena.

2:3 - Opet je Nole poveo sa 30:15, a pri tom rezultatu je ispustio lepu šansu. Hurkač je potom ubacio prvi servis, pa je sa dva početna udarca ponovo došao do prednosti.

2:2 - Prvi nosilac kontroliše igru na svoj početni udarac, nekoliko puta je odlično "miskovao" udarce, na šta Poljak nije imao adekvatan odgovor. Novo izjednačenje...

 

 

1:2 - Đoković je prvi put "zapretio" rivalu. Srbin je poveo sa 30:15, ali je onda Poljak sjajnom paralelom sprečio dve brejk lopte. Zatim je odlično odservirao, pa je došao i do poena na mreži, još uvek bez brejka u "Bersiju"...

1:1 - Hubert je osvojio prvi poen na Novakov servis, ali je onda prvi reket sveta uzeo stvari u svoje ruke, pa je rutinski poravnao rezultat.

0:1 - Sjajni servisi Hurkača na startu susreta, Poljak je upisao dva as udarca, Đoković je uzeo tek jedan poen.

 

 

Počinje meč u "Bersiju", prvi će servirati Hurkač

Srbin će protiv Poljaka pokušati da izbori novo parisko finale. Nole je u prestonici Francuske već uspeo da osvoji pet trofeja, a nalazi se u odličnoj poziciji da trijumfuje i šesti put.

Ono što mu ide u prilog, to je tradicija. Na 15 susreta sa igračima iz Top 10, srpski as je pobedio dva puta, pa se nadamo da će se ovaj niz nastaviti.

Takođe, najbolji igrač sveta je pobedio u oba međusobna susreta sa Hurkačom, kome je prepustio samo jedan set, na Vimbldonu 2019. godine.

Podsetimo da će u drugom polufinalu snage odmeriti Danil Medvedev i Aleksandar Zverev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Солунац

06.11.2021 14:15

Хуркач, ђе ћеш болан с лопатом на багер, Ноле споро постиже радну температуру, прегазиће те као плитак поток

Dera

06.11.2021 14:33

Opet poklonio set.