NEVEROVATAN PUT ANE IVANOVIĆ! Od stidljive lepotice do multimilionerke koja nastavlja da niže uspehe!

Autor:

Sport

03.11.2021

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ana Ivanović je jedan od favorita za ulazak u tenisku Kuću slavnih u klasi 2022. pošto je jedna od šest kandidata i odlično se kotira nakon glasova navijača.

Republika

Foto: instagram.com/anaivanovic

Srećni par Švajnštajger-Ivanović

Poslednjih dana pisalo se dosta o velikom dostignuću naše bivše teniserke Ane Ivanović i njenom ulasku u "Kuću slavnih". Međutim, informacija koja je procurela je samo delimično tačna, Ana jeste jedan od favorita za ulazak među navijačima tj. glasačima, ali će definitivnu odluku doneti teniski novinari, istoričari i dosadašnji laureti.

Da bi neko nov bio uvršten u tenisku Kuću slavnih, mora da dobije pozitivno mišljenje bar 75% članova žirija, a na procenat koji od njih dobije, dodaje se, u vrlo maloj meri, uspeh ostvaren u glasanju navijača.
 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ana Ivanović iz igračkih dana

Ana je u karijeri osvojila 15 VTA turnira, uključujući i jedan grend slem, Rolan Garos 2008. Sam plasman u finale tog turnira doneo joj je prvo mesto na VTA listi na čijem vrhu je ostala 12 nedelja. U karijeri je još dva puta igrala u finalima grend slemova i to u Australiji 2008 i Rolan Garosu 2007.


U svom vlasništvu ima i tri turnira prve kategorije: Berlin, Montreal i Indijan Vels. Takođe, osvajala je i poslednji turnir u sezoni, takozvani utešni masters VTA turnir šampiona na ostrvu Baliju. Sa saigračicama iz reprezentacije je došla do finala Fed kupa 2012. godine. Učestvovala je i na Letnjim olimpijskim igrama u Londonu. Bila je i finalistkinja Hopman kupa 2013., a partner joj je bio Novak Đoković.
 
Republika

Foto: www.profimedia.rs

Ana Ivanović sa suprugom Bastijanom Švajnštajgerom

Ana je do sada u karijeri zaradila skoro 17.000.000 dolara. Od toga, 11.000.000 stiglo je kroz razne turnire. Očigledno da joj je to bilo i više nego dovoljno pa je ranije nego očekivano odlučila da završi profesionalnu karijeru i posveti se porodičnom životu.


Međutim, čak i sada kada je u penziji, Ana uspeva da zarađuje od velikog broja sponzorskih ugovora, pa i sopstvenih biznisa.

Trenutno Srpkinja zarađuje 313 dolara po satu, odnosno malo više od 7.500 dolara po danu, dok za godinu cifra "naraste" do 2,75 miliona. Složićete se, prilično dobro. Nema sumnje da je Ana svojim rezultatima to zaslužila.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading