SRBIJA NA NOGAMA, IDEMO DO TITULE: Prva pobeda Đokovića nakon US opena!

Autor:

Sport

01.11.2021

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski dubl par koji čine Novak Đoković i Filip Krajinović uspešno su startovali na Masters turniru u Parizu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Srpski dvojac je uspeo da nakon preokreta savlada dubl koji su činili Australijanci Aleks de Munir i Luka Sevilje rezultatom 2:1 u setovima 4:6, 6:4, 7:10 nakon jednog sata i tridestišest minuta igre. 

Meč ni po čemu spektakularan ali je ipak u sebi nosio i onu prepoznatljivu igru živaca. Tipično za igru prvog reketa sveta. 

Srpski par je slabije ušao u meč, odmah na startu su dozvolili brejk Australijancima, koji su tu prednost održavali do samog kraja i uspeli da nakon 40 minuta dođu do osvajanja prvog seta. 

Drugi set prošao je u znaku dobrih servisa sa obe strane. Borio se srpski par da oduzme servis protivnicima ali im to nije pošlo za rukom sve do rezultata 5:4, kada su Krajinović i Đoković konačno uspeli da osvoje brejk i poravnaju rezultat u setovima. 

Kako pravila nalažu, treći - odlučujući set odigran je kao taj-brejk koji se igrao do 10 osvojenih poena.

Srpski dvojac je krenuo furiozno, poveo sa 4:0, bilo je i 5:3, međutim De Munir i Sevilje se nisu tako lako predavali te su uspeli da naprave mini brejk i povedu sa 5:6. 

Poen za poen igralo se do 7:7 kada je usledila mini serija Srba koji su uspeli da osvoje tri naredna poena i tako obezbede nastavak takmičenja u Parizu.   

Đoković i Krajinović će u osmini finala odmeriti snage sa slovaćko-australijskom kombinacijom koju čine Filip Polasek i Džon Pirs. 

Taj meč je na programu 03.11.  

 

  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading