PREMINUO VELIKAN SRPSKOG SPORTA: Trofejni reprezentativac izgubio bitku sa bolešću!

Autor:

Sport

19.10.2021

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužne vesti danas stižu za srpski sport. Naime, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije u streljaštvu, trener i međunarodni sudija, Dušan Hartner, preminuo je posle duže bolesti u Jagodini.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Hartner će ostati upamćen po svojim rezultatima

Hartner je rođen 1952. godine, a streljaštvom je počeo da se bavi sedamdesetih godina u Streljačkoj družini Kablovi iz Svetozareva (Jagodine). Jedno vreme bio je jedini strelac pištoljem u klubu i inicirao je mnoge mlađe naraštaje da se bave ovom disciplinom.

Kao strelac, osvajao je medalje na republičkim i državnim šampionatima vazdušnim i malokalibarskim pištoljem. Sredinom osamdesetih godina postao je reprezentativac. Branio je boje Srbije i Jugoslavije na mnogim takmičenjima.

Takođe je bio i učesnik Prvenstva sveta, pobednik međunarodnog turnira u Budimpešti, Majskog turnira u Novom Sadu... Krajem osamdesetih bio je član beogradskog Radničkog, s kojim je osvojio pet titula ekipnog prvaka države.

Foto: Facebook printscreen/Dušan Hartner

Dušan Hartner

Po završetku takmičarske karijere posvetio se trenerskom poslu i bio učitelj strelaca pištoljem u Streljačkom klubu Jagodina 92, a uključivan je i u rad stručnog štaba reprezentacije Srbije.

Trag u streljaštvu je ostavio i kao uspešan međunarodni sudija. Sudio je na Evropskim prvenstvima u Beogradu 2005. i 2011, na Svetskom kupu 2010. i na svim nacionalnim takmičenjima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading