NOVA PORUKA ZA NOVAKA: Koga briga koliko imaš Grend slem titula?

Autor:

Sport

19.10.2021

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer države Viktorija Dan Endruz ponovo je govorio na temu vakcinacije sportista i rekao kako neće biti popusta za najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Najbolji teniser sveta Novak Đoković

Novak Đoković bi trebalo da brani titulu na Australijan Openu od 17. do 30. januara, ali je i dalje neizvesno pod kojim uslovima.

Srpski as se konačno oglasio na ovu temu, o čemu možete pročitati OVDE.

Den Endruz je ponovio stav da je vakcinacija obavezna da biste se takmičili u državi Viktoriji.

- Po pitanju vakcinacije, odgovor je negativan. Virus ne zanima na kom ste mestu na listi ili koliko grend slemova ste osvojili. Potpuno je irelevantno. Morate da budete vakcinisani kako bi sačuvali sebe i sve oko vas- rekao je Endruz.

Iz Tenis Australija se ovim povodom nisu oglašavali, a premijer Viktorije je pojasnio da se odredba u vezi sa vakcinacijom sportista odnosi i na sve one koji nisu iz Australije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Da li će Đoković braniti titulu u Melburnu?

- Profesionalni sport je deo pravila koji se odnosu na sve koji žele ovde da rade i moraju svi da budu vakcinisani dvostrukom dozom. Tako da ne verujem da će nevakcinisani teniser moći da dobije vizu u ovoj zemlji, a ako je i dobiju, morali da budu nekoliko nedelja u karantinu. Ne mislim da će osoba za koju ste me pitali (Đoković, p.a.) ili bilo koji drugi teniser, da sve ne personalizujemo, ili golfer ili vozač formule 1, moći da dobije vizu. Ako grešim, siguran sam da bi im federalna vlada stavila to do znanja- dodao je Endruz.

On je upozorio da bi se pravilo o vakcinisanim sportistima moglo produžiti i na ostatak 2022. godine.

- Ovako je kod nas već neko vreme. Nećemo činiti ništa da ohrabrimo ljude da se ne vakcinišu, jer bi tada mogli da rezonuju da mogu da čekaju nekoliko nedelja ili meseci. Ne možete čekati kada je prisutan koronavirus- zaključio je Endruz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading