BESAN ZBOG FEDEREROVE PROTEKCIJE? Vunderkind STAO uz Đokovića - njegova objava ZAPALILA je društvene mreže! (FOTO)

Autor:

Sport

18.10.2021

19:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Holger Rune, perspektivni danski teniser, oštro je kritikovao ATP zbog sistema bodovanja usvojenog zbog pandemije koronavirusa.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rodžer Federer

Koliko je on nepravedan pokazuje i "slučaj Federer", s obzirom da je Švajcarac tek danas ispao iz Top 10, iako je odigrao tek nekoliko mečeva zbog dvostruke operacije kolena.

Vi znate da sam veoma vredan i da se obično ne žalim. Ove godine, snažno sam se borio da ostvarim svoje ciljeve i uđem u top 100. ATP je konstantno otežavao posao meni i mnogim drugim mladim teniserima zbog toga što su 'zamrznuli' renking 2019. godine, što znači da igrači na ATP turu i dalje imaju poene od rezultata iz 2019. Bez obzira na njihove rezultate 2020. i 2021 - napisao je Rune na Instagramu, pa dodao:

Gledajući na uobičajeno bodovanje od pre dve godine, ja bih bio 62. na svetu, a ne 124. Da li je to važno? Da, jer kada ste ambiciozni i naporno radite, važno je da budete nagrađene. Sa tim renkingom bih bio u mogućnosti da igram bolje turnire i osećao bih da se moj naporan rad isplatio. Osećam se umorno i ljut sam zato što mislim da ovaj sistem nije fer. Volim tenis, ali trebalo bi da se takmičimo pod jednakim uslovima - dodao je mladi Danac.

Podsetimo da je Novak Đoković, zajedno sa Vasekom Pospišilom osnovao PTPA, konkurentsku asocijaciju ATP, koji u poslednje vreme trpi brojne kritike, kako od aktuelnih, tako i bivših tenisera. Njima se pridružio i Rune...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading