SJAJNA VEST: Ana Ivanović NOMINOVANA za prijem u Kuću slavnih!

Autor:

Sport

14.10.2021

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ana Ivanović, bivša srpska igračica, nominovana je za prijem u tenisku Kuću slavnih u Njuportu naredne godine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Velika čast za Anu Ivanović

Osim Srpkinje, nominovani su Flavija Peneta, Kara Blek, Karlos Moja, a drugu godinu nominovani su i Huan Karlos Ferero i Lisa Rejmond. Nominacije važe tri godine, osim u slučaju izglasavanja prijema u prestižno društvo!

Podsetimo, tokom uspešne karijere Ivanovićeva je osvojila Rolan Garos 2008. godine, jedno vreme je bila prva na WTA listi, a igrala je u još dva Grend slem finala.

Osvojila je ukupno 15 WTA titula, a sa Srbijom je stigla do finala FED kupa 2012. Povukla se na kraju 2016. godine. Tri kandidata sa najviše glasova navijača dobiće dodatni procenat na onaj procenat koji im dodele novinari, istoričari i postojeći članovi Kuće slavnih! Kandidat sa najviše glasova navijača dobiće dodatnih tri posto, drugi će dobiti dva, a treći jedan posto.

Od 15. do 31. oktobra, navijači će moći da glasaju na vote.tennisfame.com!

- Navijači koji prate tenis, poznaju igru i strastveni su, njihovo mišljenje je dragoceno. Drago nam je što će navijači sada imati svoj glas. Takođe, geografska raznolikost kandidata ove godine uistinu pokazuje da je tenis globalno popularan sport - rekao je izvšni direktor Kuće slavnih Tod Martin, nekadašnji četvrti teniser sveta.

Potrebno je da najmanje 75 posto glasova bude potvrdno za prijem u Kuću slavnih, a početkom 2022. godine, biće objavljeni rezultati glasanja! Ceremonija prijema zakazana je za 16. jul 2022. godine u Njuportu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading