NOVAKOV BIVŠI TRENER ZAPUŠIO USTA ZAPADU: Dokle će da ga TERORIŠU, Đoković je u rangu Džordana, bacio je FEDERERA I NADALA U SENKU!

Autor: Republika/A. K.

Sport

12.10.2021

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni srpski teniski trener Bogdan Obradović govorio je za portal Republika o odnosu zapadnih medija i političara prema Novaku Đokoviću.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković se poslednjih nedelja nalazi na meti sramnih napada sa zapada, a sve zbog predstojećeg Australijan opena, na kojem će moći da učestvuju samo vakcinisani igrači.

Šampion sa Dejvis kup reprezentacijom Srbije, Bogdan Obradović, je za naš portal govorio o ovim neprimerenim atacima na lik i delo najboljeg tenisera sveta.

- Mislim da je nekulturno pričati o tome, a drugo nije ni po zakonu da pitaš nekog da li je vakcinisan ili tražiš uvid u njegov zdravstveni karton. U to sme da ima uvid samo privatni lekar, čak ni ministar zdravlja nema prava pristupa privatnim kartonima građana. Oni mogu da koriste neke podatke za nauku, ali se nigde ne iznose lični podaci. Prema tome, ja ne znam odakle tim Anglosaksoncima, Germanima i ostalim moćnim zapadnjacima da nastavljaju sa svojim terorom, nakon što su nas ubijali pre Prvog svetskog rata, pa u Prvom svetskom ratu, pa u Drugom, i na kraju u ovim novim ratovima i bombardovanjima. Oni treba da shvate da treba da prestanu sa tim, jer te iste zapadne zakone koje mi poštujemo decenijama, oni ih ponovo zloupotrebljavaju.

Obradović je pojasnio kako bi to izgledalo da Novak odluči da odustane sa Australijan opena.

- Oni ne smeju da ga pitaju da li se vakcinisao, jer to nije po zakonu. Doneli su pravili da nevakcinisani ne mogu da igraju na AO, to je u redu, ali ne mogu oni lično da ispituju Novaka da li je vakcinisan ili ne. Dobiće samo podatak od Đokovića da li on igra na turniru ili ne igra. A, to da li je on vakcinisan ili ne dobiće samo direktor turnira i ATP menadžer. Novak ima pravo da prijavi turnir, kao i da ga otkaže. Đokoviću od početka pandemije iz meseca u mesec rade nezakonite stvari.

Ukoliko uporedimo slučaj Dominika Tima, koji je javno rekao da nije vakcinisan, i Novaka Đokovića, možemo videti dvostruke aršine zapadnih političara i medija. Obradović ima zanimljiv komentar na ovu temu.

Republika

Foto: Starsport

Bogdan Obradović i Novak Đoković

- Tim nikoga ne zanima, ali kad pišeš o tome da li je Nole vakcinisan to čita cela planeta. Boli njih uvo da li je Tim vakcinisan, oni ne znaju ko je broj dva na svetu, ne interesuju ih ni Medvedev ni Cicipas. Celu planetu interesuju samo Džordan, Lebron, Vud, Mesi ili Ronaldo i ostale legende svetskog sporta. Ko su, bre, ovi indijanci, Tim i ostali? Novak je bacio u senku Federera i Nadala dok su oni bili aktuelni, oni i dalje igraju tenis. Ukoliko Novak oljušti jabuku, oni će da pišu da je on oljuštio jabuku i postavljaće gomilu pitanja. Ljude sve interesuje, i zato mediji prenose sve što se tiče Đokovića. Novak je najbolji teniser na svetu, i najveći svih vremena. On je u tom svom usponu do prvog mesta prešao brojne legende tenisa poput Samprasa, Konorsa, Federera, Rafu i sve one koji su nekada bili na prvom mestu ATP liste. Prevazišao ih je sve i postao najbolji svih vremena u istoriji ovog sporta, tačka - rekao je Obradović, a zatim i uputio poruku za sve zapadne političare i medije:

- Mi možemo svim tim zapadnjacima da preko Vuka Karadžia pošaljemo jednu pravu srpsku poruku, a to je, ljudi, nemojte tako da pričate o Novaku. Ukoliko nastavite, dobićete sledeći odgovor od Srbije, možete da ga poljubite u gu*icu. To nije nekulturno, nego tačno ono što njima na njihovu nekulturu treba da se odgovori.

Republika

Foto: Starsport

Nekadašnji selektor Dejvis kup repreznetacije Srbije je uz Novaka već dve decenije, ali se ne slaže sa svim njegovim odlukama.

- Uz Novaka sam već 20 godina i ključni sam dizajner njegove ličnosti, igre i karijere. Kritički sam govorio o stvarima koje se meni ne dopadaju. Meni se ne dopada što Đoković ne jede meso, zato što smatram da su proteini iz jaja, mleka i mesa mnogo kvalitetniji, o čemu govori i nauka. I to nije kritika, nego samo opomena Novaku da nije u pravu. Umesto da proteine traži u brokoliju, trebalo bi da se okrene čvarcima, kobasicama, siru... - zaključio je u intervjuu za "Republiku" Bogdan Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading