TONE SVE DUBLJE: Federeru se bliži kraj?!

Autor:

Sport

12.10.2021

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Rodžer Federer posle skoro pet godina više neće biti među TOP 10 igrača na ATP listi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Teniser Rodžer Federer

Dugo je Svetska teniska asocijacija spasavala Rodžera Federera, svojevrsnim menjanjem sistema bodovanja u poslednje dve godine ga je držala među prvih 10 na svetu, iako jedva da je i igrao u tom periodu, ali sada je i tome došao kraj.

Na sledećoj ATP listi, koja izlazi u ponedeljak, Rodžera više neće biti među deset najboljih.. To će se deseti prvi put od januara 2017. godine.

Najveći "krivac" za Rodžerov pad je Poljak Hubert Hurkač, koji se probio u četvrti krug Indijan Velsa i time je skupio dovoljno bodova da skoči na poziciju broj deset i potisne Švajcarca ispod sebe. 

Zanimljivo je da je poslednji igrač koji je pobedio Federera upravo Hurkač, koji ga je sada izbacio iz Top10, a to je bilo na Vimbldonu.

Dodajmo da je legendarni teniser osvojio 20 grend slem titula, ukupno 103 trofeja, zaradio više od 130.000.000 dolara samo od turnira, a 310 nedelja je bio prvi na ATP listi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading