SVET U ŠOKU NAKON NADALOVIH REČI: Španac otkrio ko je po njemu najbolji svih vremena!

Autor:

Sport

08.10.2021

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednjih nekoliko godina se u svetu vodi rasprava o tome koji je teniser iz "velike trojke" najbolji svih vremena - GOAT. Iako su svi parametrni na strani srpskog tenisera Novaka Đokovića, ima i onih koji i dalje misle drugačije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nadal je u jedno siguran

Jedan od njih je stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala, Toni Nadal 

Za sada svi članovi "velike trojke" imaju u rukama po 20 gren slem titula. Đoković je porazom u finalu US opena propustio priliku da se izdvoji kao jedini u istoriji sa 21. peharom sa najvećih turnira.

Dakle, stric španskog tenisera Toni, dao je iznenađujući odgovor na ovo pitanje.

- Ako gledate brojeve, GOAT je Federer ili Đoković. Ali, Rafael je propustio mnoge gren slem turnire zbog povreda ili je igrao povređen. Moraćemo da sačekamo da završe karijere i da odredimo ko je najbolji - istakao je Toni Nadal.

Foto: www.profimedia.rs

Toni i Rafael Nadal

Treba istaći i da ovo Toniju nije prvi put da se dotakne ove teme. U prethodnim izjavama je takođe pominjao Đokovića i Federera

- Kada se Rafa pojavio svi su mislili da će Rodžer Federer biti najbolji svih vremena. Čim se pojavio Novak shvatili smo da je on nešto posebno. Sa Rodžerom je uvek bilo lakše igrati. Đoković je bio mnogo kompleksniji, nismo uspevali da pročitamo njegovu igru - podsetio je Toni i dodao:

- Kada je Rafa sa 24 godine imao sve grend slemove u kolekciji, znao sam da će se boriti za zvanje najboljeg u istoriji. Ali njegov razvoj je uvek bio uslovljen povredom stopala, sa kojom i sada ima problema. Zbog toga su njegova dostignuća još vrednija - rekao je Španac.

Takođe je i najavio povratak "Bika sa Majorke" na teren. 

- Mislim da će se oporaviti. Optimista sam, osećam da bi 2022. mogla biti uspešna. Verujem da su pred njih još dve ili tri dobre sezone, ali kako vreme odmiče, sve je teže - rekao je Toni.  

Podsetimo se, Rafa je prethodnih meseci podvrgnut operaciji stopala zbog koje će biti duže vreme van terena. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading