FEDERER POTPISAO KAPITULACIJU: Švajcarac iznenadio - Đoković može, a Nadal i ja TEŠKO...

Autor: Republika

Sport

28.09.2021

09:19

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je rekao kako "velika trojka" neće odustati od postavljanja novih rekorda, a Rodžer Federer je imao komentar na optimizam velikog rivala.

Tanjug/AP

Rafael Nadal, Novak Đoković i Rodžer Federer

Federer je najdalje od osvajanja novih Grend slem titula, ali izgleda da ne daje mnogo šansi ni Rafaelu Nadalu.

- Vidite, očito je (Novak Đoković prim. aut.) govorio u svoje ime. Pun je adrenalina kada govori o tome i ne zna u kakvom smo stanju Rafael Nadal ili ja.Ali ne misli ništa loše, to je takođe evidentno- rekao je Federer.

Potom je priznao da je Đoković imao sjajnu sezonu.

Tanjug/AP

Rodžer Federer posustaje u trci sa Đokovićem i Nadalom

- Godina mu je bila fenomenalna i zanimljivo će biti da vidimo kako će se nastaviti karijere nas trojice. Zapanjujuće je što sva trojica imamo po 20 grend slemova. Vau! Kad sam ja napredovao i uzdizao se, rekord je bio 12, a onda je Pit Sampras došao do 14. Nadmašio sam ga 2009. izjednačio u Parizu i prevazišao u Londonu. To je za mene bio ogroman trenutak. Ali sada drugi igrači imaju drugačije perspektive. Naravno, svi hoćemo da pobeđujemo više jer to je želja kad ste na ovom nivou. Ali, četvrtfinale Vimbldona sada možda nije bilo dovoljno dobro za mene, ali znate, put je bio težak i perspektiva mi je malo drugačija- rekao je Švajcarac.

Zanimljivo, Federer nije isključiv poput mnogih koji veruju da se neće pojaviti nikada više "velika trojka".

- Mislim da može. Danas, a nije da nešto oduzimam Rafi, Novaku ili sebi, je lakše dominirati na različitim podlogama. Nekada, imali smo tri turnira na travi, ali su razlike bile manje. Imam utisak da je bilo ‘šljakaša’, onih koji su igrali prevashodno na betonu, ali ne toliko svestranih koji su mogli na svim podlogama. Borg je to radio, ali su stvari bile drugačije. Igrači nisu jurili jedan Slem za drugim i rekord za rekordom kao danas. Danas je ta strategija deo vaše karijere. Tako da - da, verujem da će neki novi neverovatni igrač oboriti naš rekord od 20 grend slem titula, ali ne preko noći, svakako- zaključio je Federer.

Komentari (0)

Loading