DOKLE VIŠE?! Federer rešio da PROGOVORI - Švajcarac želi REVOLUCIJU!

Autor:

Sport

27.09.2021

15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Rodžer Federer oglasio se o stanju u medijima i izazova sa kojima se suočavaju profesionalni sportisti.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Švajcarski teniser Rodžer Federer

Osvajač 20 Grend slem titula pričao je iz perspektive Naomi Osake, koja se zbog javnosti suočava sa psihičkim problemima.

Tužno je kada vidite da se tako nešto događa. Stres je ogroman. Mnogo toga se dešava i zbog društvenih mreža… Tokom prvih deset godina moje karijere nije toga bilo, imao sam samo zvanični sajt. Međutim, onda su se pojavile društvene mreže - rekao je Federer, pa dodao:

Uz to, situacija sa medijima mora da se razmotri ponovo. Jedan sam od sportista koji je imao najviše konferencija. I uvek je isto. Uvek. Mislim da igrači, organizatori, novinari treba da sednemo i razgovaramo, da vidimo šta bi odgovaralo svima. Potrebna nam je revolucija. Ili bar unapređenje onoga što sada imamo.

Švajcarski as priznaje da ne zna kako bi se snašao da danas počinje profesionalnu karijeru.

Ne mogu da zamislim početak karijere uz drušvetene mreže, nemam predstavu kako bih se sa time izborio. Na svakih 10 lepih kometara, dolazi bar jedan negativan i to je onaj koji privlači najviše pažnje. Situacija je užasna. Treba upamtiti da su teniseri sportisti i profesionalci, ali i ljudska bića takođe - zaključio je Rodžer Federer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Teniser

27.09.2021 17:40

Ne razumem da se toliko pažnje pridaje Osaki i njenom "problemu" sa konferencijama za novinare. Pobogu, hiljade tenisera i teniserki ali i drugih profesionalnih sportista se suočavaju sa konferencijama za medije, prosto jer su javne ličnosti i u fokusu medija. Uostalom, da nije medija ko bi za njih znao. Mislim da mladoj japanki treba dobar psiholog (ili psihijatar) koji bi joj pomogao da prevaziđe svoje traume, jer je besmisleno da se zbog nje menja ceo svet sporta - devojka je bolesna i treba joj pomoć, kratko i jasno.