NOVAK JE POSTAO UBICA: Francuski teniser šokirao izjavom o Đokoviću

Autor:

Sport

25.09.2021

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi reket planete Novak Đoković, je po svemu sudeći najbolji teniser svih vremena, iako i Nadal i Federer, imaju odlična dostignuća, što pokazuje i isti broj osvojenih gren slem titula u karijeri članova "velike trojke".

 
Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novaku je, podsetimo se, nedostajalo jako malo da ove godine kompletira zlatni slem. U jednoj sezoni je osvojio Australijan Open, Rolan Garos, Vimbldon ali je u finalu US opena poražen od drugog tenisera sveta, Rusa Danila Medvedeva.  

Ipak, nekadašnji francuski teniser, Olivije Patijens, smatra da je i to vrhunski podvig.

- Nisam mogao da zamislim da će ostvariti sve ovo. Ali smo videli da je i sa 20 godina bio jako čvrst. Napredovao je tehnički, fizički, u glavi je postao "ubica". Niko nije mogao da predvidi da će osvojiti 20 Grend slemova. To je nemoguće - istakao je Patijens.

Patijens i Đoković su igrali meč na Rolan Garosu, 2007. godine, i Novak je slavio nakon velike borbe sa 3:2 u setovima.

Ipak, za Patijensa je drago, što Đoković ume da pohvali protivnika.

- Istina je da je bio povremeno kritikovan. Ali prema meni se ponašao sa klasom. Nije uvek lako biti besprekoran. Čak i da je izgubio taj meč, imao bi istu karijeru, pa se to ne bi mnogo promenilo. Rekao mi je da sam dobro igrao, video sam da je bio iskren - zaključio je Francuz.

Podsetimo se, Đoković je potvrdio učešće na Masters turniru u Indijan Velsu gde će se boriti za šestu titulu. 

Turnir je na programu od 4. do 17. oktobra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading