ŠOK ZA NOLETA, NIŠTA OD REKORDA? Đokoviću postavljen RADIKALAN USLOV!

Autor:

Sport

25.09.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turnir u Melburnu na preporuku vlade države Viktorija zabraniće učešće i ulazak u zemlju svim teniserima koji nisu primili cepivo.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đoković će morati da se vakciniše kako bi branio titulu na Australijan Openu

Biti ili ne biti, pitanje je sad, glasi hamletovska dilema, u kojoj će se uskoro naći i najbolji teniser sveta Novak Đoković (34), a ulog će mu biti 21. grend slem trofej i ispisivanje večnosti. Srpski as će na Australijan openu u januaru imati priliku da prestigne Rodžera Federera i Rafaela Nadala po broju titula s velikih turnira (20) i da se iskupi za poraz od Danila Medvedeva u finalu US opena.

Najveći problem za Novaka na tom putu biće odluka organizatora da uz preporuku vlade države Viktorija zabrani učešće i ulazak u zemlju svim teniserima koji nisu primili cepivo protiv koronavirusa. Kako se ova odluka kosi s mišljenjem Novaka Đokovića o vakcinaciji, pitanje je da li će srpski as doći na turnir koji je dosad osvojio čak devet puta.

- Ja prvi nisam za vakcine, neću da se vakcinišem. Ako to bude obavezno, moraću da razmislim - kazao je svojevremeno Novak.

Obradović: Ako sportisti žele da dođu u neku zemlju i da u njoj zarade pare, onda moraju i da poštuju zakon te države

 

Srpski trener i nekadašnji selektor našeg Dejvis kup Bogdan Obradović (54) poručio je da će Novak morati da poštuje zakon ove države ako želi da nastupi u Melburnu.

- Apsolutno razumem potez Australijanaca, oni samo žele da zaštite svoje građane od ove napasti, i to nije ništa loše. A sportisti, ako žele da dođu u neku zemlju i da u njoj zarade pare, onda moraju i da poštuju zakon te države, takva je situacija i sad s koronom. Ja ne mogu da vam kažem šta će Novak učiniti, to on sam mora da odluči i da izvaga šta mu je prioritet. Stvarno mu želim ne da osvoji 21. trend slem titulu, već da bude u vrhu još pet godina ako može - objasnio je Obradović.

Republika

Foto: Starsport

Obradović sa Dejvis kup reprezentativcima Srbije

Pilić: Možda će Novak promeniti mišljenje i vakcinisati se

 

S druge strane, hrvatski stručnjak Nikola Pilić (82) veruje da će se Đoković vakcinisati ako ne bude mogao da igra zbog toga.

- Novak je najbolji teniser sveta i verujem da će Australijan open naći način kako da reši tu situaciju. Njima ne ide u prilog da Novak ne igra na ovom turniru, a možda će i on promeniti mišljenje i vakcinisati se. Ima još dosta vremena do turnira u Melburnu. Svi mi želimo da on uzme titulu na ovom takmičenju i da tako prestigne Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Samo što ja moram da naglasim da Novak, čak i da to ne uradi, on je za mene i sad ispred njih - zaključio je Pilić.

Republika

Foto: Starsport

Pilić i Đoković

Haos u Australiji zbog koronamera

Nove mere vlade Australije se ne sviđaju ni građanima ove zemlje i zbog toga oni danima organizuju proteste. Veliki broj građana je izašlo na ulice da bi se suprotstavio obaveznoj vakcinaciji, pa je tom prilikom došlo i do sukoba s policijom. Najgore je bilo u Melburnu, gde su demonstranti palili baklje i uništavali automobile.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Joyce

25.09.2021 04:55

Da li se AO organizuje da bi teniseri zaradili novac ili da bi organizatori zaradili novac? A možda se organizuje, da bi na AO publika mogla za svoj novac da uživa u svetskom tenisu? A možda se organizuje da bi se sponzori reklamirali celom svetu? Bezobrazluk australijanaca je nemerljiv...

Odgovori 11 3