ĐOKOVIĆ IMA 500 MILIONA A ODIGRA ONAKVO FINALE: Legendarni teniser brutalno NAPAO Novaka!

Autor: Republika

Sport

23.09.2021

11:00

Najbolji italijanski teniser svih vremena, Nikola Pjetranđeli je u svom poslendjem intervjuu pričao je o tenisu nekada i sada.

Tanjug/AP

Pjentranđelija najviše boli novac

Upravo u pomenutom razgovoru, Italijan je iskoristio priliku i da prozove Novaka Đokovića, koji je nedavno izgubio finale US opena od Danila Medvedeva.

Pjetranđelia, naime, žestoko boli veličina nagrada koje su bile nekada i danas.

- Ja sam voleo da igram tenis i postao sam dobar igrač. Krajem pedesetih i početkom šezdesetih godina sam osvojio 44 turnira, od čega četiri puta Rolan Garos – dvaput u singlu i dvaput u dublu. Najbolji igrači tog vremena su me poštovali, svi smo bili prijatelji. Igrali smo i zabavljali se, bio je to prijateljski i ljubazan tenis. Izlazili smo na teren da bismo zabavili publiku. Danas igrače nije briga za publiku, samo misle o novcu. Svaka lopta je vredna nekoliko hiljada dolara. Sa nagradama koje sam ja dobijao kada bih osvojio Rolan Garos nisam mogao da kupim čak ni mali stan - izjavio je Pjetranđeli.

Tanjug/AP

 

Italijan se potom osvrnuo na zaradu srpskog tenisera i prvog reketa sveta, kao i ko je za njega najbolji svih vremena.

- Danas teniseri za osvojen gren slem dobiju dva i po miliona dolara. E tu se ja naljutim. Đoković ima na primer 500 miliona dolara u banci i dalje izađe i igra finale pod stresom? Da li se šalimo? Trenutna situacija je da je tenis igra nerava za milijardere. Igrači su postali ratne mašine. Od čega su oni pod stresom - od brojanja novca? Kad čujem da su u depresiji, iznerviram se. Najbolji od Velike trojke za mene je Federer, on je sa druge planete - zaključio je Nikola Pjetranđeli.

Komentari (0)

Loading