ĐOKOVIĆ NEPRIKOSNOVEN: Isplivao podatak koji najbolje govori o tome ko je GOAT!

Autor:

Sport

19.09.2021

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već duži niz godina ne prestaje priča o najboljem teniseru svih vremena.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ovo je najbolji dokaz

U GOAT temi, pominju se Rodžer Federer, Rafael Nadal i naravno Novak Đoković koji su osvojili po 20 Gren slem titula u karijeri.

I dok traje većanje oko toga ko je najbolji svih vremena, mnogi su mišljenja da je drugi kriterijum broj nedelja na vrhu svetske ATP liste.

I po tom parametru Đoković prednjači i iz nedelje u nedelju povećava svoju razliku.

Međutim, strani mediji izvukli su podatak po kome su uporedili ovu trojicu tenisara u 34. godini, koliko sada ima Đoković, najmlađi među njima.

Fascinantno deluje podatak da je Srbin vladao svetskim tenisom i kada je Federer imao toliko godina (2015. godine), a to je bio period kada je Đoković kompletirao sva četiri slema, ali ne u kelandarskoj godini, nego od Vimbldona do Rolan Garosa u Parizu.

Isto je bilo i prošle sezone kada je Nadal napunio 34 godine, jer je Novak osvojio Australiju i igrao finale u Parizu, dok je Nadal imao titulu na Rolan Garosu, a najveći trofej osvojio je još Dominik Tim.

Dakle, sudeći po tome da je vladao i 2015. i 2021. godine, ovo je još jedan dokaz da Novak Đoković "debelo" prednjači u GOAT trci.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading