KRAJ VELIKE TROJKE: Teniska REVOLUCIJA posle US Opena!

Autor:

Sport

17.09.2021

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četvrtfinalista US Opena Lojd Heris smatra da je turnir u SAD dokazao da je vreme za smenu generacija u muškom tenisu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ilustracije Đokovića, Federera i Nadala

Južnoafrikanac je istakao kako su mladi igrači u Njujorku pokazali da mogu da budu dominantni, naročito iz perspektive "velike trojke". Naime, Medvedev je porazio Đokovića u finalu na "Artur Ešu", dok Federer i Nadal nisu ni uzeli učešće na Otvorenom prvenstvu Amerike.

Smena dolazi već neko vreme. Toj mlađoj generaciji je samo bilo teže da uradi nešto na slemovima. Novak je praktično bio nezaustavljiv do ovog poslednjeg meča. Naišao je na izuzetno nezgodnog protivnika tog dana. Danil je igrao zaista dobar tenis i njegov uspeh pokazuje sjaj ove nove generacije - rekao je Heris, pa je apostrofirao još neke važne momente u sezoni.

- Zverev je osvojio zlato u Tokiju, Medvedev uzeo i kanadski masters, mlađi stvarno dolaze. Ako pogledate sada Top 50, imate tu sada više mladih nego pre recimo 20 godina. To dovoljno pokazuje. Ože-Alijsim je imao sjajnu sezonu, Huber Hurkač je osvojio Majami, Kasper Rud osvojio tri titule. Ova nova generacija lepo stupa na scenu i to su momci sa kojima sam odrastao. Neverovatno je da smo svi u razmaku od godinu dana, rođeni smo između 1996. i 1998. To je baš neverovatno - podvukao je Lojd Heris.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
kiki

17.09.2021 20:54

Da, da, dolaze mladi ali ovi imaju 23, 25 godina i prve velike uspehe dok je nas Nole sa 17 vec poceo da pobedjuje tadasnje velikane. Znaci da nove nade tenisa kasnije pocinju da osvajaju velike turnire sto je zasluga upravo ove velike trojke. Tako je novoj generaciji ostao manji prostor za veki broj pobeda.

Odgovori 10 0
Mister No

18.09.2021 14:46

Batali prazne priče, dečko! Smena se dešava na terenu a ne u priči. Kad i ako budu mogli da smene smeniće.