OSEĆAO SAM SE KAO FEDERER: Tinejdžer za koga je publika navijala protiv Đokovića, ima poruku za njega!

Autor:

Sport

15.09.2021

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi danski teniser Holger Rune je igrao u prvom kolu US Opena protiv najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, a sada je otkrio kako se osećao dok je publika skandirala njegovo ime.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Holger Rune i Novak Đoković

Publika u Njujorku je po starom dobrom običaju navijala za protivnika Novaka Đokovića, a Rune je opširno pričao o iskustvu sa US Opena.

- Nisam ništa znao o tome, nikada u karijeri nisam doživeo tako nešto kao u 'Velikoj jabuci', bilo je fantastično. Nisam ni znao da li ću otputovati u Njujork, pošto je moj trener Lars hteo da igra na sigurno. Pošto nije bilo čelendžera na betonu ni pre ni posle US Opena, mogli smo da imamo kratko putovanje i kratko ostanemo tu. Dogovorio sam sam se sa trenerom i majkom da ipak odemo jer moja igra tamo može da napreduje- rekao je Rune i objašnjava šta se dešavalo:

- Poslednji meč kvalifikacija igrao sam protiv Morainga, koji je servirao kao Izner. Pri rezultatu 5:3 u trećem setu pala je kiša i meč je prekinut. Plašio sam se da će se Mats vratiti u igru, pošto će udarati jako jer nema šta da izgubi. Analizirao sam ga i na kraju sam pobedio, bio je to sjajan osećaj.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Stadion US Opena

Kada je saznao da mora da igra sa Đokovićem.

- Ležao sam u krevetu kada mi je stigla poruka da u prvom kolu igram protiv Novaka Đokovića. Ostao sam bez reči i srce je počelo ubrzano da mi kuca. Bilo je neverovatno, Nole je neko kome se divim, trenirali smo zajedno i on je neverovatan, kompletan igrač.

Imao je zanimljiv komentar na skandiranje publike.

- Svi su navijali za mene, skandirali su moje ime. Naježio sam se. Kada su skandirali moje ime protiv Đokovića, osećao sam se kao Rodžer Federer. Dali su mi energiju i zato sam osvojio set. Od Đokovića sam mnogo naučio- rekao je Rune.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading