NOVAK NIJE IMAO ŠANSU: Putin snažnim rečima čestitao Medvedevu na pobedi!

Autor:

Sport

13.09.2021

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je teniseru Danilu Medvedevu trijumf nad Novakom Đokovićem u finalu US Opena.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije uputio snažnu poruku

Medvedev je zabeležio ubedljivu pobedu nad Đokovićem od 3:0 (6:4, 6:4, 6:4), i tako stigao do svog prvog grend slem trofeja.

Putin je preko svog zvaničnog kanala čestitao Medvedevu na „briljantnoj pobedi“:

- Na putu ka finalu ovog prestižnog takmičenja, demonstirao si najviši stepen veštine i strpljenja u dostizanju svojih ciljeva, a u odlučujućem meču si igrao na samouveren i smiren način, ne ostavljajući šansu svom snažnom i renomiranom protivniku. Tako pravi šampioni igraju - navedeno je u poruci koju je potpisao Putin, a na svom zvaničnom sajtu objavio ruski Kremlj.

Pre Danila grend slem je osvojila Marija Šarapova, i to 2014. godine pobedom na Rolan Garosu, dok je poslednji muškarac koji je uspeo to da učini Marat Safin, 2005. godine osvajanjem Australijan opena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Petar

13.09.2021 18:06

Nole nije izgubio. On je rasturen. Zato je plakao. Gubio je on i ranije pa nije plakao. Ali kad te neko rasturi, onda zaplaces poput Federera zvanog Plackonja. Ja vjerujem da su svi molili Novaka godinama da uvede sportsku ishranu za podizanje snage. I otac i razni treneri. Ja vjerujem da je Beker digao ruke od Novaka kad je shvatio da je ovaj neupravljiv. A sada, sada je i za to kasno. Jer za podizanje snage na nivo sportiste potrebno je 5 godina. Kondicija se moze brzo poraviti, tehnika takodje. Ali snaga, brale, za to su potrebne godine koje Nole vise nema. Ja sam prije oko 6-7 godina poceo kumiti i moliti Novaka da predje na ishranu baziranu na iznutricama, divljaci poput jelena, divlje svinje, i bizona. Pravio sam mu i plan treninga baziran na toj ishrani, sa elementima MMA intenzivnog treninga koji bi u izbio sve mushice iz glave za sva vremena. Ali, avaj. Sam Srdjan je rekao da je i on pokusavao da objasni Noletu znacaj sportske ishrane dugo vremena, ali da je na kraju morao da odustane. Steta za Noleta. Otici ce neslavno, bas kao i Placko Federer. Nadal ce se fokusirati na Rolan Garos, a ova ekipa koja je rasturala Novaka cerupace ga i na Australian Open i na Vimbldonu.

Gagi

14.09.2021 14:56

@Petar - Petre, 'ajde sada polako procitaj ovo sto si napisao….

Aleksa

14.09.2021 19:04

`Zar je moguce da neko nase gore list, obavesten godinama o uspesima N.Dj. prica ovekve gluposti zavijeno i podmuklo. Nole je bio premoren od po 4 seta sa veoma jakim igracima i imao je jako malo vremena da se odmori.Medvedev je bio odmrniji i nije imao tako velike protivnike To je sva flozofija. Ako neko bude sijao kao sto je Nole do sada, treba da se zove veoma velikim srecnikom. Nole nije samo pokupio poene u tenisu. I to je vazno. Bio je i bice veoma retka pojava kao teniser i karakter.