CRNI DANI ZA SRPSKI TENIS: Bez srpskih imena u prvih 100!

Autor:

Sport

13.09.2021

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle dugo vremena, na zvaničnoj WTA listi. Srbija nema teniserku među 100 najboljih na planeti.

Republika

Foto: Starsport

Nadamo se povratku u prvih 100

Prema najnovijoj objavljenoj listi, trenutno najbolja Nina Stojanović zauzima 113. mesto sa 735 osvojenih bodova.

Australijanka Ešli Barti zadržala je prvu poziciju na WTA listi sa 10.075 bodova, dok je Beloruskinja Arina Sabalenka i dalje druga sa 7.720 bodova.

Čehinja Karolina Pliškova i Ukrajinka Elina Svitolina napredovale su za jednu poziciju i sada su treća, odnosno četvrta na svetu, dok je Japanka Naomi Osaka pala za dva mesta i nalazi se petoj poziciji.

Među deset najboljih se još nalaze Sofija Kenin iz SAD, Barbora Krejčikova iz Češke, Iga Švjontek iz Poljske, Gabrinje Muguruza iz Španije i Petra Kvitova iz Češke.

Aleksandra Krunić je takođe išla unazad, pa je sada 176. na svetu, što je pad za tri mesta u odnosu na prošlu WTA listu. 

Olga Danilović je nakon predaje u drugom kolu US opena napredovala za 16 mesta, te je tako sada 129. na svetu sa 604 osvojena boda.

Najveći skok je zabeležila pobednica US opena Ema Radukanu koja je napravila skok od čak 127 pozicija i sada je 23. na svetu.

Finalistkinja US Opena, Kanađanka Lejla Fernandes je u odnosu na prošlu listu bolje plasirana za 45 mesta i trenutno je 28. na WTA listi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading