ĐOKOVIĆ CITIRAO KOBIJA PRED FINALE US OPENA: Novakove reči LEDE KRV U ŽILAMA!

Autor:

Sport

12.09.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Zverev pobedio je Novaka Đokovića u polufinalu Olimpijskih igara, ali kada je u pitanju borba za ispisivanje nove istorije tenisa, Nole je nepogrešiv!

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković na pragu istorije u Njujorku

Posle velike drame, izgubljenog prvog seta, najbolji reket sveta pokazao je zašto je suvereni vladar belog sporta i sa 4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2 pobedio Nemca i zakazao večerašnje finale US opena protiv Danila Medvedeva (22.00, Eurosport). Beograđanin će protiv Rusa juriti rekordni 21. grend slem u karijeri i, ako trijumfuje, objediniće sva četiri grend slema u sezoni, što će se desiti prvi put od 1969. i Roda Lejvera.

FIZIČKI DOMINANTAN

Ostao je još samo jedan korak do teniske večnosti i zvanja najboljeg svih vremena, da se zapuše usta kritičarima širom sveta, a toga je svestan bio i naš as odmah nakon pobede nad Nemcem.

- Još samo jedan meč je ostao. Sve je na talonu. Hajde i da to ostvarim. Igraću finale kao da mi je poslednji meč u karijeri - jasan je Novak.

Bio je raspoložen Đoković, a onda se osvrnuo i na mečeve sa pet setova i priznao da posebno voli da ih igra protiv mlađih igrača.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Danil Medvedev u finalu US Opena

- Volim da igram mečeve na maksimalno pet setova, pogotovo protiv mlađih igrača. Mislim da je iskustvo svega što sam prošao svih ovih godina mnogo pomoglo. Fizički se osećam najbolje moguće, spremno, kao što bi svaki vrhunski sportista mogao da bude. Zato i mogu da idem tako daleko. Što duže meč traje, deluje mi kao da nemam nikakvih problema. I imam veću šansu da pobedim - rekao je Nole.

VELIKA INSPIRACIJA

Nakon što je ušao u svoje 31. grend slem finale i tako se izjednačio sa Rodžerom Federerom, Novak je govorio i tome da bi voleo da ga zapamte.

- Voleo bih da me narod, pogotovo moji navijači i rivali, pamte kao nekog ko je, pre svega, ostavljao srce na terenu i ko je možda inspirisao neke igrače da dalje napreduju i veruju u sebe više. Takođe i kao nekog ko je pokušavao maksimalno da se saživi sa svim životnim ciljevima - da poštujem druge i budem zahvalan, da cenim svaki trenutak, da budem ponizan i svestan toga da igram sport koji volim i radim ono što obožavam - zaključio je Đoković.

Nole citirao Kobija: Posao još nije završen

Novak Đoković je tokom obraćanja medijima ponovio čuvenu rečenicu velikog prijatelja i, nažalost, pokojnog Kobija Brajanta iz finala NBA lige 2009.

- Postoji taj Kobijev čuveni intervju, kada su Lejkersi poveli sa 3:1, gde je bukvalno rekao: "Zašto bih bio srećan sada? Posao nije završen." Kobi je bio idol miliona sportista širom sveta i ljudi koji su mu se divili. Takvo ponašanje gajim i ja. Posao zaista nije završen. Ali uzbuđenje postoji. Motivacija postoji, verovatno više nego ikada ranije. Imam još jedan meč pred sobom - poručio je Nole.

KVOTE NA KLADIONICI

Đoković - Medvedev

1 2

1,40 3,00

MEĐUSOBNI SKOR

5:3 za Novaka

POSLEDNJI MEČ

Finale Australijan opena

Đoković - Medvedev 7:5, 6:2, 6:2

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading