NOVAK PONOVO ZAPALIO SRBIJU IZJAVOM PRED FINALE: Imam samo jednu viziju, kako držim pehar!

Autor:

Sport

11.09.2021

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser i prvi reket sveta Novak Đoković se pobedom na Aleksandrom Zverevim plasirao u finale US opena. U finale koje če ga, ukoliko osvoji prestižni turnir, upisati u istoriju kao prvog čoveka koji je osvojiio 21. gren slem titulu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Cela Srbija je uz Đokovića

Đoković se nakon iscrpljujećeg polufinalnog meča koji se igrao pet setova obratio javnosti sledečim rečima:

- Najveća bitka koju sam imao na turniru. Očekivao sam to, Zverev je bio u izvrsnoj formi. Nije ispustio mnogo setova na turniru, imao je seriju od Olimpijskih igara, osvojio je Sinsinati. Znao sam da će biti veliki izazov preskočiti prepreku u vidu Zvereva. Počeo je sjajno, bili smo veoma blizu. Izgubio sam set, ali kao i u mnogim drugim mečevima kada sam izgubio početni set, počeo sam da igram dobar tenis u drugom i trećem setu. Bilo je nekoliko vrlo dugih poena krajem trećeg seta. Osvojiti treći set bila je velika prednost. Malo sam izgubio fokus u tom četvrtom, to je iskoristio. Kada izgubite jednom servis protiv Zvereva, teško je vratiti se jer servira snažno i precizno. U prvih desetak sekundi imao je nekoliko servisa od 130 milja na sat i to u važni poenima. Sjajno je pobediti, ponosan sam na borbu. Mogao sam igrati bolje u pojedinim momentima, ali moram da budem zadovoljan najboljim tenisom u petom, najvažnijem setu. Sada gledam samo na tu bitku u nedelju - poručio je Đoković.

Na pitanje koju ima viziju za nedeljno finale, bio je veoma jasan.

- Jednu jedinu, tu kako držim pehar u rukama. Ništa više mi nije u glavi, samo to - istakao je Novak.

Jedno je sigurno, Srbin je Izgubio dosta energije, a imaće nešto više od 24 sata za oporavak i pripremu za možda i najvažniji meč karijere.

- Hoću samo da stvari držim jednostavnim. Znam da hoćete da pričamo o istoriji, znam koji je ulog. Svestan sam. Ipak, hoću da se 'zaključam' u ono što funkcioniše za mene. Imam svoje ljude, svoje rutine, izolujem se. Prikupljam svu neophodnu energiju za sledeću bitku, postoji samo sledeći meč. Rekao sam na terenu, tretiraću meč kao da mi je poslednji, možda je i najvažniji u mojoj karijeri. Možda i nije, ne znam. Ove godine, svakako. Biće to bitka protiv još jednog momka koji je u sjajnoj formi, Medvedeva. Dobio je mnogo mečeva na betonu, igrali smo u finalu u Australiji, znam šta me čeka. Ima nekoliko slem finala, drugačije je to iskustvo, daće sve da pobedi, da uzme prvi slem. S druge strane, daću sve što mi je ostalo u rezervoaru da pobedim. Koncentrišem se na oporavak, rekalibraciju celog sistema za nedelju. Neću trošiti energiju na bilo šta što odvlači pažnju i što bi mi oduzelo vitalnu energiju koja mi je potrebna za nedelju - zaključio je Đoković.

Novakov protivnik u finalu biće ruski teniser, drugi reket planete, Danil Medvedev. Meč je na programu u nedelju od 22 časa po srednjeevropskom vremenu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading