ĐOKOVIĆ PREŽIVEO DRAMU U PET SETOVA: Novak SRUŠIO brutalnog Zvereva za finale US Opena! (VIDEO)

Autor:

Sport

11.09.2021

03:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale US Opena, pošto je savladao Nemca Aleksandra Zvereva sa 3:2.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Prvi reket sveta Novak Đoković na meču protiv Aleksandra Zvereva

Po setovima je bilo 4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2, a meč je trajao ukupno tri časa i 37 minuta!

Bio je to izuzetno dramatičan i iscrpljujuć duel u Njujorku, a Srbin je ponovo bio pravi kada se sve lomilo, u odlučujućem, petom periodu igre. No, krenimo redom.

Nemac je prvi period igre rešio u svoju korist brejkom u devetom gemu. Do tada je viđena izuzetno izjednačena igra, ali je onda Zverev uspeo da oduzme servis Noletu, a potom je i rutinski odservirao za vođstvo od 1:0.

 

 

Ipak, srpski as se tada probudio i u potpunosti zagospodario terenom "Artur Eš". Drugi set je otvorio ranim brejkom, ekspresno je poveo sa 3:0, da bi u završnici još jednom odigrao sjajno na servis Zvereva za ukupnih 6:2 i izjednačenje (1:1).

 

 

U trećem intervalu igre Nemac je prikazao nešto bolju igru. Nole je puno grešio, a Zverev je propustio ukupno tri brejk lopte, jednu u prvom i dve u petom gemu. Đoković je ponovo bio najbolji kada je to najpotrebnije - pod pritiskom, u završnici. Prvi vođstvu od 5:4, nemački teniser je popustio, dozvolio je prvom nosiocu da stekne tri set lopte, a ovaj je iskoristio treću za preokret i prednost od 2:1!

 

 

Međutim, kada se činilo da sve ide na Novakovu vodenicu viđen je novi obrt. Zverev je oduzeo servis Đokoviću sa nekoliko maestralnih udaraca u trećem gemu četvrtog seta, a zatim je nastavio sa sigurnom igrom na svoj početni udarac. Novak se trudio da vrati brejk, ali mu rival nije dao pravu priliku, pa je Nemački as, isto kao u prvom setu, sa 6:4 poravnao na 2:2.

 

 

Đoković je odlučujući period igre započeo na najbolji mogući način. Već na samom početku je oduzeo servis protivniku, na dramatičan način. Pri vođstvu od 40:30 viđen je sjajan, možda i preloman, poen sa 30 razmenjenih udaraca koji je Srbin okončao preciznim vinerom, a potom je poveo i sa velikih 3:0. Srbin nije želeo da posustane, osetio je nemoć rivala, pa je došao i do "duplog brejka", posle čega više nije bilo povratka za Zvereva, koji je do kraja seta uspeo samo da smanji rezultat.

Podsetimo, prvi finalista US Opena je Rus Danil Medvedev, koji je savladao Kanađanina Ože-Alijasima rezultatom 3:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading