FEDERER GLEDA I NE VERUJE: Đoković je pobedom OBORIO dva rekorda Švajcarca!

Autor:

Sport

09.09.2021

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ušli smo u samu završnicu poslednjeg gren slema u ovoj sezoni - US opena. Do novog ispisivanja istorije Novaka Đokovića ostala su još dva meča, dve pobede do kalendarskog gren slema što je poslednji put učinio Rod Lejver daleke 1969 godine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đoković oborio rekord Švajcarca

Novak je pobedom protiv Italijana Matea Beretinija uspeo da stigne do polufinala, a zanimljivo da mu je peti put u karijeri da u jednoj sezoni igra polufinale na svakom od turnira gren slem kategorije.

Po tome se izjednačio sa Rodžerom Federerom, ostali su daleko slabiji, jedini je Nadal koji je to uspeo u dve sezone (2008. i 2019), ostali po jednom. 

Takođe, postoji i rekord koji je danas oborio Novak Đoković. 

Naime, Novak je danas zabeležio 224. pobedu protiv Top 10 igrača u karijeri, Federer ih ima 223. Uz to treba i napomenuti da je Novak mlađi od Švajcarca - 5 i po godina. 

U polufinalu Novak će se sastati sa Nemcem Aleksandrom Zverevim, što je i prilika za Đokovićevu osvetu za poraz sa Olimpijskih igara u Tokiju ove godine. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading