OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Prognozirali su mu kraj karijere, Grend slem šampion se IPAK VRAĆA!

Autor:

Sport

08.09.2021

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Argentinski teniser Huan Martin Del Potro najavio je povratak na veliku tenisku scenu posle duže pauze, iako su mu mnogi prognozirali kraj karijere.

 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Huan Martin Del Potro i Rafael Nadal

Huan Martin del Potro planira da se vrati tenisu naredne godine, ali i dalje muči muku sa povredom.

- Volim izazove, bilo na teniskom terenu, bilo u životu. Ipak, ovo je najteži meč u mojoj karijeri, jer ne mogu da se nosim sa ovakvim povredama, sa ovim bolom koji sada osećam. Ali i dalje pokušavam i pokušavam- rekao je Del Potro.

Argentincu su povrede osakatile karijeru, ali on je i dalje optimističan.

- Ovo je život. Verujem u sebe i jednom će sve ovo proći. Mislim da sam poslao poruku deci, svim igračima i ljudima širom sveta da nikada ne odustaju od sna.

Del Potru je na terenima "Bili Džin King" kompleksa u Njujorku sparing partner bio legendarni Džon Mekinro.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Huan Martin Del Potro

- Drago mi je što sam se vratio, ovo mesto je posebno za mene. Imao sam odličnu priliku da igram sa Džonom. On je i bio jedan od razloga zbog kojih sam došao. Ovo je moje mesto, moj turnir. Nadam se da ću se osećati bolje i da ću sledeće godine biti na terenu.

Šampion US Opena iz 2009. godine se još uvek oporavlja od povrede i žali za trofejima koje je mogao da osvoji, ali ne odustaje.

- Gledao sam meč Danila Medvedeva. Pomalo je frustrirajuće što samo gledam te momke, a ne mogu da se borim za trofeje. Ali razmišljam pozitivno. Nadam se da ću sledeće godine ponovo igrati tenis- rekao je Argentinac.

Podsećamo, Del Potro je u poslednje tri godine čak četiri puta operisao desno koleno, mnogi su mu čak prognozirali kraj karijere.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading