MRZE GA JER JE SRBIN: Đoković bez dlake na jeziku o VRHUNSKOJ NEPRAVDI Zapada prema njemu!

Autor:

Sport

01.09.2021

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković govorio je posle plasmana u 2. kolo US Opena o brojnim temama, a posebno o odnosu medija na Zapadu prema njegovim uspesima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković tokom susreta sa Runeom

Srbin je upitan za činjenicu da su njegovi rezultati iz 2015. i 2016. godine nedovoljno vrednovani.

Ne znam šta da kažem, da li moji uspesi dobijaju onu pažnju, onu vrstu slavljenja ili prihvatanja od strane medija, ljudi u tenisu koji možda imaju neki drugi igrači... Opet, zahvalan sam na činjenici da se bavim sportom koji volim i da sam uspešan u njemu. Zabeležio sam mnoge istorijske rezultate do sada, znam ko sam i šta sam, šta sam postigao, tako da to ne može niko da mi oduzme, u bilo kom pogledu, iako pokušavaju da umanje ili porede sa nekim uspesima drugih igrača, na neki način koji njima odgovara. To me uopšte ne uzbuđuje, imam svoj put, gradim svoju životnu priču - rekao je Nole.

Đoković je generalno ocenio svoju igru na Otvorenom prvenstvu Amerike.

Situacija je ove godine neobičnija. Potrebno mi je malo vremena na terenu da se uhodam, uigram, da pronađem ritam igre i tempo koji je krasio moju karijeru i na US Openu. Znam da moram bolje i da će biti bolje, krenuo sam dobro, u prvom setu, imao i brejk u drugom za 4:3. Međutim, servis me je nekako napustio, imao sam slab procenat, uopšte nisam mogao da nađem prvi servis i dosta je bilo neiznuđenih, nekarakterističnih grešaka. Malo sam se usporio, on je imao podršku publike koja ga je nosila. Mlad je, bio je motivisan i to je rezultiralo izgubljenim drugim setom. Treći i četvrti, teško je pričati o tome, on je bio oštećen sa tim grčevima koji su ga snašli. Ali dobro, idemo dalje. Možda je bolje u prvom meču izgubiti set i osetiti možda te neke trenutke koji nisu idealni kako bi i zvanično na neki način ušao u turnir. Činjenica da nisam imao mečeve pred US Open, to mi možda fali, ali igrao sam na tvrdoj podlozi u Tokiju. Doduše u potpuno drugačijim uslovima i okolnostima, pa sam napravio tu malo veću pauzu jer mi je stvarno bila potrebna, da napunim baterije, da bih fizički i psihički mogao da iznesem ovaj US Open sa važnošću i svim onim što je predamnom kao prilika.

Prvi nosilac će u drugoj rundi odmeriti snage sa Holanđaninom Talonom Griksporom koji je iznenadio Nemca Jana Lenarda Štrufa, pobedom od 3:2 po setovima.

Što se tiče narednog protivnika, ne znam mnogo o njemu. Nikada nisam igrao protiv njega, danas sam ga prvi ili drugi put gledao kao igra, malo sam gledao njegov meč sa Štrufom. To jeste iznenađenje, mislio sam da će Štruf da izađe kao pobednik, ali eto, moraću da uradim domaći zadatak i analizu i da se spremim dobro - zaključio je Novak Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading