IGRAĆE NA US OPENU: Olga Danilović izgubila set sa 6:0, ali IZBORILA novo učešće na Grend slemu!

Autor:

Sport

28.08.2021

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska teniserka Olga Danilović plasirala se u glavni žreb US Opena.

Republika

Foto: Starsport

Olga Danilović

Olga Danilović je u poslednjem kolu kvalifikacija posle velike borbe savladala domaću teniserku Karolin Dolehajd sa 2:1 (6:4, 0:6, 6:2).

Mladoj Srpkinji će to biti drugo učešće na Grend slemu, nakon što je ove godine učestvovala na Australijan openu.

U prvom setu ključan je bio sedmi gem u kojem je Olga stigla do brejka. Prednost je sačuvala do kraja, pa je prvi set osvojila sa 6:4.

Usledio je katastrofalni drugi set. Srpska teniserka nije uspela da osvoji nijedan gem, a čak u šest gemova nije stigla ni do jedne brejk i gem lopte. Zaista, set za zaborav.

Međutim, Olga se na vreme probudila, povela je sa 4:0 u odlučujućem setu i, mada je potom izgubila dva gema u nizu, uspela je da privede meč kraju.

Olgu Danilović u prvom kolu US Opena čeka još jedna Amerikanka. U pitanju je Ališa Parks, koja je dobila specijalnu pozivnicu za učešće na Grend slemu u Njujorku. Amerikanka je trenutno 473. na WTA listi, nikada nije bila u prvih 300.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading