VILANDER SKINUO KAPU NOVAKU: On je najveći svih vremena!

Autor: Republika

Sport

24.08.2021

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši teniser i Grend slem šampion Mats Vilander je naveo da će pritisak 21. titule biti glavni protivnik Novaka Đokovića na US openu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mats Vilander dao prognoze o Novaku Đokoviću na US openu

Sada na poziciji analitičara, naširoko poznatog po negativnim izjavama na račun Novaka Đokovića, Vilander navodi da će najboljem teniseru na svetu biti teško da dođe do trofeja:

- Novaku će biti veoma teško i zahtevno da osvoji svoj 21. Grend slem, jer je to po meni cilj za koji će imati još barem 12 prilika da ga ostvari. Pritisak da realizuje taj cilj mu svakako neće biti od pomoći. Ali ovo bi mogla da da bude možda i jedina ili najbolja prilika da osvoji sezonski Grend slem, nešto što nije uspeo - govori Vilander za "Kurir" i nastavlja sa pojašnjenjem:

- To je dovoljno jak faktor motivacije za Novaka da posmatra sebe sebe kao favorita za osvajanje US opena. Ali na način da sebi potvrdi da je favorit odigravanjem svakog udarca, poena, gema, seta i meča na najvišem mogućem nivou. Intenzitet nejgove igre i emotivna posvećenost bi morali da budu neverovatno snažni kako bi se pobedilo u svih sedam mečeva do osvajanja turnira. U Njujorku mora biti igrački najbolji i mentalno najsatbilniji da bi to ostvario.

Šveđanin je naveo i koji su Srbinu glavni konkurenti za titulu:

- Trenutno je Saša Zverev najuspešniji igrač na turu. Zajtevno je dobiti i Cicipasa i Medvedeva. Tu su i šapovalov, Beretini, Rubljov, Ože-Alijasima, koji svakog mogu da dobiju. Đoković je bez sumnje najbolji igrač na tvrdoj podlozi svih vremena i za njega je najveći izazov da ceo turnir odigra u najvišoj formi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Petar

25.08.2021 11:02

Šta reći osim klovn Eurosporta.