NOVAKA ISCRPIO NADAL: Đoković PRIZNAO da je tražio POMOĆ pred finale!

Autor: Republika

Sport

12.06.2021

19:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novaka Đokovića čeka finale Rolan Garosa protiv mladog i motivisanog Stefanonosa Cicipasa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Đoković juri drugi trofej nu Parizu, dok Cicipas igra prvo Grend slem finale.

Najbolji teniser na svetu je istakao da će morati da napuni baterije posle iscrpljujućeg meča sa Rafaelom Nadalom u poufinalu:

- Nije prvi put da igram epsko finale na Grend slemu, a da onda moram da se vratim za manje od 48 sati i igram finale. Moram da kažem da su moje sposobnosti oporavka tokom karijere bile prilično dobre. Moj fizioterapeut će pokušati da učini sve što je moguće kako bih bio svež. Pošto sam igrao dovoljno tenisa, ne moram previše da treniram. Zapravo radi se samo o laganim stvarima do dana finala - rekao je Đoković.

Na Cicipasu je veći pritisak zbog debija u finalima velikih turnira:

- Znam šta treba da uradim. Cicipas je prvi put u finalu grend slema, za njega je to veliko dostignuće, ali siguran sam da ne želi da se zaustavi na tome. U sjajnoj je formi, mislim da ove godine vodi na rang listi. Ukupno je postigao najbolje rezultate, mislim da je sazreo kao igrač. Šljaka mu je verovatno najbolja podloga.

Prošle godine u Francuskoj su igrali sjajno polufinale, koje je trajalo četiri sata, a Novak slavio u pet setovima:

- Odigrali smo epskih pet setova. Znam da će bi još jedan težak meč. Nadam se da ću moći da napunim baterije koliko god mogu, jer će mi trebati malo snage i energije. Cicipas je imao iscrpljujuće iskustvo u polufinalu protiv Aleksandra Zvezreva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Olja

12.06.2021 23:15

Ništa ne može promeniti činjenicu da je Novak najbolji teniser sveta. Verujem u pobedu, ali i da je ne bude Novak jeste pobednik.