ĐOKOVIĆ SKINUT SA TRONA POSLE LAVOVSKE BORBE: Nadal je RIMSKI IMPERATOR, 10. jubilarna pobeda protiv NAJTEŽEG PROTIVNIKA!

Autor:

Sport

16.05.2021

14:22 >> 18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je poražen u finalu Rima od Rafaela Nadala sa 5:7, 6:2, 6:3, čime je Španac stigao do 10. jubilarne titule u "večnom gradu".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Najbolji teniser sveta Novak Đoković

Ovo je bio 57. okršaj dvojice velikih rivala, a Đoković nije uspeo da stigne do jubilarne 30. pobede I odbrani titulu, pa je posle ovog meča međusobni skor 29:28 u korist najboljeg tenisera sveta.

Od samog starta meča smo gledali žestoku borbu velikih rivala, Nadal je pripretio već u prvom gemu na Đokovićev servis, ali uspeo je prvi reket sveta da povede u prvom setu, a onda i da napravi brejk, i tako uđe u meč na najbolji mogući način.

Nadal je uspeo ekspresno da uzvrati brejk, a onda su usledila su dva gema u kojima su teniseri bili sigurni na svojim servisima.

Velika borba razvila se u sedmom gemu, a nakon dva izjednačenja i dve gem lopte za Novaka, Nadal je do brejk lopte došao uz pad i mnogo sreće da se nije povredio , ali je loptica otišla gde treba. Ipak, Novak je uspeo da osvoji svoj servis gem i povede 4:3.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Usledile su greške na obe strane, ali Nadal stiže do izjednačenja od 4:4, a Đoković da prebaci pritisak na stranu Španca

Posle tačno sat vremena igre rezultat je bio 5:5 u prvom setu.

Proradio je Nadalov forhend do perfekcije i doneo mu je brejk loptu i velikih 6:5 u prvom setu.

Novak nije imao šta da izgubi, poveo je 30:0, ali je Nadal uspeo da stigne do izjednačenja, druga set lopta je bila dovoljna.

 

 

Đoković je tokom čitavog meča izgledao kao da juče nije imao maratonski dan u kome je dva puta morao na teren, pa je posle izgubljenog prvog seta dodao gas!

Odmah je pripretio Novak u drugom setu, a u četvrtom gemu stiže do brejka koji bez imalo muke potvrđuje u narednom za 4:1.

Skoro devet minuta trajao je gem u kome je Novak došao do drugog brejka u drugom setu, a onda i odservirao za ubedljivih 6:1 i izjednačenje u setovima što je izborio za samo 43 minuta.

Novaka su bukvalno greške iz trećeg seta koštale trona. Bio je Nadal uzdrman posle drugog seta, ali umor i nervoza su odradili svoje.

Najbolji teniser sveta imao je dve brejk lopte da prvi dođe do brejka u trećem setu, ali ih nije iskoristio. Čini se da je Nadalu to dalo mnogo snage i samo pojačalo njegovu želju za pobedom. Vezao je nekoliko sjajnih poena, sa nulom napravio brejk, potvrdio ga i na svoj servis došao i do pobede i 10. jubilarne titule u Rimu.

NOVAK ĐOKOVIĆ - RAFAEL NADAL 3:6

III SET

3:6 Nadal je šampion Rima!

5:3 Imao je Nadal meč loptu, ali uspeva Novak Đoković da se izvuče i produži meč!

5:2 Potvrđuje Nadal brejk i prepušta Đokoviću samo jedan poen! Nadal na gem od titule!

4:2 Hladan tuš! Posle protraćenih šansi stiže kazna, i to neumoljiva! Nadal pravi BREJK sa nulom!

3:2 Uspeo je Nadal da se izvuče iz neugodne situacije i da spase dve brejk lopte! Đoković je imao brejk loptu i inicijativu u poenu, a onda je raspalio "čistu lopticu" posred mreže, imao je još jednu šansu Đoković, ali Španac je nekako uspeo da vrati vođstvo u trećem setu!

2:2 Uzvraća istom merom Novak, ubedljiv gem u kome je samo jedan poen prepustio Nadalu!

1:2 Strašan gem za Nadala, dobija svoj servis sa nulom!

1:1 Sjajan gem za Novaka Đokovića! Izjednačuje u gemovima i prebacuje pritisaj za Nadala koji je uspeo da stigne do 15:30, ali nije mogao ozbiljnije da pripreti!

0:1 Ubedljiv gem za Nadala na startu odlučujućeg seta, samo jedan poen je prepustio Đokoviću!

NOVAK ĐOKOVIĆ - RAFAEL NADAL 6:1

II SET

6:1 Đoković razbio Nadala u drugom setu! Stigao je Nadal do 40:40, ali Novak je rešio da se drugi set rešava u ovom gemu!

5:1 BREJK ZA ĐOKOVIĆA! Uspeo je Novak da uzdrma "kralja šljake", imao je najbolji teniser sveta dve brejk lopte u maratonskom gemu, drugu koristi za ogromnu prednost u drugom setu!

4:1 Zlata vredan gem za Đokovića, uspeva da potvrdi brejk posle velike borbe! Pripretio je Nadal na startu gema, igralo se na razliku, ali nije Španac stigao do šanse za brejk!

 

 

3:1 BREJK ZA ĐOKOVIĆA U RANOJ FAZI MEČA! Perfektnim poenom je otvorio Đoković ovaj gem, drop-šotom za udžbenike, potom greška Nadala i Novaku se otvorio put ka brejku! Prvu brejk loptu je iskoristio posle strpljivo izgrađenog poena!

2:1 Ponovo se igralo na razliku! Uspeva Đoković da preživi ovaj gem, imao je Nadal brejk loptu, ali se izvukao Novak i ponovo vodi u drugom setu, pritisak je sada na Špancu!

1:1 Đoković je osvojio dva početna poena na servis Nadala, ali Španac osvaja četiri poena u nizu i izjednačuje u drugom setu! Moraće Novak da čeka greške Španca!

1:0 Osvaja Đoković prvi gem drugog seta iako je Nadal ozbiljno pripretio i ostao u ritmu prvog seta! Izgleda Novak pomalo nervozno, ali prvi korak ka preokretu je načinjen!

NOVAK ĐOKOVIĆ - RAFAEL NADAL 5:7

I SET

5:7 Gem je sjajno krenuo po Novaka sa dve greške Rafaela Nadala, ali se Španac vratio sa dva sjajna servisa na 30:30. Imao je Nadal set loptu koji je Đoković spasio perfektnim drop-šotom! Ali drugu priliku nije uspeo da spase i Španac prvi stiže do seta!

 

 

5:6 BREJK! Đoković je u najgorem mogućem momentu napravio duplu servis grešku na 30:30, a onda je lopta pala tamo odakle Nadal ne greši! Španac je iskoristio prvu brejk loptu i sada servira za set!

5:5 Uspeva Nadal da izjednači u gemovima! Osvojio je Đoković dva poena na servis Španca , ali nije uspeo da ozbiljnije pripreti! Neverovatan podatak je da se već igra sat vremena u prvom setu kome se još ni nazire ishod!

5:4 Đoković stiže do novog vođstva, ali su obojica počeli da greše, kao da se uvukla nervoza kako se približava kraj seta!

4:4 Đoković i dalje dominira u dužim razmenama iako je juče odigrao dva meča! Grešila su obojica tenisera u ovom gemu, ali Nadal je na kraju servisima uspeo da izjednači!

4:3 Imao je Nadal brejk loptu koju je "izvukao" posle nestvarnog poena i pada koji je bio uslovljen neravninom na samoj liniji, ali je Đoković sjajnim bekhendima spasio brejk loptu, i potom odservirao za novo vođstvo u meču!

 

 

3:3 Ubedljiv gem za Nadala, samo jedan poen je prepustio Đokoviću!

3:2 Perfektan gem za Novaka Đokovića, ponovo stiže do vođstva, ovog puta bez izgubljenog poena!

2:2 Nadal dobrim servisima stiže do izjednačenja! Velika borba se vodi u Rimu, a Španac je konačno stigao do svoje igre, Đoković jeste iskoristio svoje šanse u ovom gemu, stigao je do 40:30, ali nije bilo prilike za novi brejk!

2:1 Greškom iz bekhenda Đoković je prepustio svoj servis Nadalu! Razmena brejkova na startu! Nadal je odigrao sjajan gem i ekspresno smanjio zaostatak!

2:0 BREJK ZA ĐOKOVIĆA! Očekivani smo spektakl i dobili smo na samom startu meča. Imao je Đoković tri brejk lopte, i koristi treću! Novak od starta meča forsira agresivnu igru i sigurno je da mu kraći poeni više odgovaraju, ali je jednu dužu razmenu, Nadal poslao u aut i prepustio gem!

 

 

1:0 Meč je počeo sa tri sjajna poena Novaka Đokovića, uspeo je Nadal da uzvrati u dva navrata sjajnim riternima, ali uspeva prvi reket sveta da osvoji prvi gem u meču! Početak obećava!

 

 

Ono što ide u prilog Špancu je to da je posao u četvrtfinalu i polufinalu završio u predviđenom terminu, dok je Đoković morao u dva navrata da izlazi na teren i posle gladijatorske borbe stigne na korak do odbrane trofeja!

Najbolji teniser sveta vodi sa 29:27 u međusobnim okršajima, pa bi pobedom stigao do velikog jubileja od 30 pobeda nad "večitim" rivalom.

Međutim, titula kralja šljake uliva strahopoštovanje, Nadal na šljaci vodi sa 18:7 protiv Đokovića, a poslednji trijumf i to ubedljiv ostvario je u finalu Rolan Garosa u septembru prošle godine.

Đoković je poslednju pobedu nad Nadalom na šljaci ostvario još 2016. godine, upravo na turniru u Rimu, tako da Srbina možemo proglasiti princem Rima pošto je titulu osvajao u pet navrata, dok je Špancu to poštlo za rukon 9 puta.

Ovo je njihov šesti međusobni duel u Rimu, Nadal slavio tri puta, a Đoković je u dva navrata izašao kao pobednik.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading