ŽELIM DA NAUDIM ĐOKOVIĆU: Ma, kakvih 311 NEDELJA, Medvedev OVIM REČIMA o Noletu ŠOKIRAO planetu!

Autor:

Sport

13.03.2021

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se Rus Danil Medvedev posle velikih uspeha.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Danil Medvedev

Ruski teniser Danil Medvedev izjavio je posle plasmana u polufinale Marseja da mu je žao što nije uspeo "da naudi Novaku Đokoviću" u finalu Australijan opena, kao i da će učiniti sve što je u njegovoj moći da to učini naredni put kada se sastanu.

Rus je dodao da su 311 nedelja na čelu ATP liste veliki uspeh, ali da se u teniskom svetu više "vrednuju Grend slemovi".

To je neverovatno dostignuće. U svetu tenisa svakako više pričamo o grend slemovima nego o bilo čemu drugom, ali ovo je takođe važno i siguran sam da je srećan zbog toga. Kako je igrao do sada, mislim da je u stanju da stigne do 400 nedelja na vrhu. Mi mlađi ćemo pokušati da mu to ne dozvilimo. Ja nisam uspeo da mu naudim u finalu Australijan opena, ali to je sport. Niko mu neće dati lak prolaz, moraće da se potrudi da zaradi i taj uspeh - izjavio je Medvedev, a zatim pohvalio članove tzv. "velike trojke":

- Svi oni su neverovatni. Rekordi koje su postigli, to niko neće moći da potuče možda ni za sto godina. Tako nešto se retko viđa u sportu. Ne možete reći da drugi igrači u ovoj eri nisu boli dobri, jednostavno to što su oni radili je neverovatno, drugi nemaju čega da se stide.

Naravno, Medvedev nije propustio priliku da prokomentariše povratak na teren Rodžera Federera, nakon 400 dana, a Švajcarac je eliminisan u četvrtfinalu Dohe od Bazilašvilija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Odao priznanje Noletu, ali i Rafi i Rodžeru - Danil Medvedev, novi svetski broj 2

Pričali smo ovde o tome, mnogi igrači su se složili da bi posle godinu dana pauze izašli na teren i izgubili bi oba seta, bez da bi bili u stanju da pogađaju udarac za udarcem. On ima skoro 40 godina, nije igrao više od godine i u stanju je da pobedi. To je zadivljujuće. Voleo bih da igram protiv njega, jedan je od trojice najboljih u istoriji, uvek je lepo igrati sa njim. Izgubio sam tri puta, nisam bio na ovom nivou. To je i dalje Rodžer, bilo bi sjajno igrati još nekoliko mečeva sa njim. Ne radi se o pobeđivanju, svaki put kad izađete na teren protiv nekog od velike trojke, to je nešto posebno - zaključio je Danil Medvedev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading