NOVAK SE ZAHVALIO ČOVEKU BEZ KOJEG NE BI DOŠAO DO FINALA: Đoković emotivan pred duel sa Medvedevim!

Autor:

Sport

20.02.2021

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković plasirao se u svoje deveto finale na Australijan openu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

U borbi za trofej najbojleg tenisera čeka Danil Medvedev, a meč je na programu u nedelju.

Posle pobede nad Rusom Aslanom Karacevom, Novak je rekao da je svestan šta ga očekuje u velikom finalu u Rod Lejver areni.

- Medvedev je u najboljoj formi od svih nas, vezao je 20 i više pobeda i igra fenomenalno. Dosta dobro se kreće, ima ubitačan servis i vrlo je precizan. Pametan je teniser, zna kako taktički da se postavi i da dovede svog protivnika do ludila, da ga razoruža. To je verovatno najteži izazvov u ovom trenutku - iskren je Novak. Jedan od najzaposlenijih ljudi u njegovom timu proteklih dana bio je fizioterapeut Ulises Badio.

Argentinac je jedna polovina Novakovog fizio tima, druga je dugogodišnji prijatelj i Novakov kum Miljan Amanović, koji nije sa njim u Melburnu.

Novak je istakao da je neizmerno zahvalan Ulisesu na svemu što čini za njega.

- Uli je pre svega izuzetna osoba. Mnogo je dobar čovek i način na koji se ophodi prema drugima stvarno je impresivan. Svima se javlja, donosi čokoladice, poklone ovde ATP fizioterapeutima, čuvarima itd. Sa svima se lepo pozdravi i po svemu tome se vidi kakav je on čovek. Njemu je zaista stalo do mene i moje karijere, mog fizičkog stanja. Veoma je profesionalan i izuzetno posvećen, stvarno je mnogo radio u poslednjih pet-šest dana, po ceo dan. Zahvalan sam mu iz srca - kaže Novak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ulises Badio (@uli.physio)

Naravno, nije mogao da zaobiđe ni Miljana Amanovića, koji je obično na turnirima koji se igraju u Evropi.

- U ovom kontekstu ne mogu da ne spomenem Miljana Amanovića, svog kuma i drugog fizioterapeuta koji nije ovde sada. Uli i on se dopunjuju, i Miljan je veoma posvećen, ali imaju malo drugačiji način rada. Učine da se uvek osetim dobro - zaključio je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading