UZMI NOLE DEVETU TITULU: Đoković u nedelju ispisuje ISTORIJU Australijan opena!

Autor:

Sport

20.02.2021

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta, ako u finalu Australijan opena savlada Rusa Danila Medvedeva, pomeriće još jednu granicu u tenisu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prvi reket sveta Novak Đoković

Uzmi, Nole, devetu titulu! Novak Đoković (33) pokušaće u nedeljnom finalu Australijan opena (9.30, Eurosport 1) da još jednom pomeri granicu na prvom grend slemu i podigne rekordni trofej u Melburnu. Jedina prepreka na terenu biće mu maestralni Danil Medvedev (25), Rus koji, uz srpskog asa, trenutno igra najbolji tenis.

Da prvom reketu sveta neće biti nimalo lako protiv trenutno četvrtog na planeti, svedoči impresivna forma rivala. Medvedev ne zna za neuspeh još od kraja oktobra i poraza u četvrtfinalu turnira u Beču. Od tada je osvojio masters u Parizu, završni turnir sezone u Londonu bez poraza, savladavši i Noleta u grupi, a ove godinu je počeo osvajanjem ATP kupa sa reprezentacijom Rusije i tako svrgao Srbiju sa trona. Seriju je nastavio i u Melburnu, prepustivši samo našem Filipu Krajinoviću dva seta, dok su ostali rivali, uključujući i dželata Rafaela Nadala Stefanosa Cicipasa u polufinalu, ostali kratkih rukava.

Sve ovo je velika opomena Đokoviću na putu do 18. grend slema u karijeri, kojim bi se primakao Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu, koji su na po 20 najvažnijih pehara, ali i dodatna motivacija. Đoković je na nogama pregurao povredu trbušnog mišića, pa sada, kada je "osetio krv", nema sumnje da će poput razjarene zveri učiniti sve da osvoji treći pehar u nizu u Melburnu.

- Danil je završio prošlu sezonu na najbolji mogući način i u sjajnom je nizu pobeda, ali neću mirno stajati i gledati kako bilo ko, pa i on, pobeđuje. Nateraću ih sve, pa i Medvedeva, da moraju da pomere guzicu da bi me pobedili. Moraće mnogo toga da uradi da bi me savladao - poslao je Đoković jasnu poruku Rusu i svim ostalim rivalima da namerava da 2021. bude njegova godina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading