TROICKI OTKRIO NOVE RAZLOGE: Evo zašto su igrači hteli baš njega na čelu Dejvis kup reprezentacije Srbije!

Autor:

Sport

19.12.2020

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki gostovao je na RTS-u.

RepublikaFoto: Starsport
Viktor Troicki i Novak Đoković

- Spreman sam. Zaista, velika čast i odgovornost da budem na čelu Dejvis kup reprezentacije Srbije, koja je imala toliko uspeha u poslednjih desetak godina, čiji sam bio član kao igrač - počeo je Troicki gostovanje u Jutarnjem programu RTS-a.

- Gledam ovo kao neki novi korak za mene i zaista sam uzbuđen zbog svega. Izabran sam od igrača i to mi daje dodatni motiv. Ponosan sam što je tako. Trudiću se da opravdam svoju ulogu i dam sve od sebe da budemo opet šampioni sveta. Naravno, u ovoj situaciji, mnogo više zavisim od igrača nego od sebe samog.

Šampion iz 2010. otkrio je i kako je došlo do ideje da baš on bude predložen i izabran.

- Iskreno, nisam računao da će se desiti ovako rano. Tačno je da je tokom igračke karije, ali krenula je priča od igrača, oni su ti koji su hteli promenu. Nešto novo u timu, svežiju atmosferu i neki novi početak. Izabrali su mene kao selektora. Drago mi je da je tako, bio sam ponosan kada sam čuo tu informaciju.

Smena selektora Dejvis kup reprezentacije podigla je mnogo prašine, posebno posle Zimonjićeve objave da je iznenađen i da nije obavešten o onome što će se dogoditi.

- Prvo što sam uradio jeste da sam javio našem bivšem selektoru Nenadu Zimonjiću i obavestio ga da postoji šansa da postanem selektor, da ću se kandidovati i da su me igrači predložili. Kada sam podneo kandidaturu, seli smo i pričali sa Zimonjićem – napravili smo timski sastanak. Bio je iznenađen, naravno. Nije očekivao da će se to desiti, ali smo pričali na tu temu, bio je obavešten, rečeno mu je u čemu je razlog smene. Jednostavno, igrači su hteli neku novu energiju - istakao je Troicki, dodajući da je potpuno normalno da u svakom sportu dođe do zasićenja na relaciji igrači-trener, pa i u tenisu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Ziki je bio sjajan selektor, imao je mnogo uspeha i ja se nadam da ćemo nastaviti istim putem. Daću sve od sebe da se to i desi.

Nije neobična situacija u svetskom tenisu da igrač koji je još aktivan sedne na klupu nacionalnog tima, tako je uostalom počeo i Zimonjić, ali Troicki ističe da svi oni u nekom trenutku karijere osete čari trenerskog pos

- Kao trener, nemam zvaničnog iskustva. Ali tokom svih ovih godina u Dejvis kupu sam učio i video svašta. Davao sam savet čak i kao igrač, gledajući sa strane. Uglavnom su se svi trudili da pomognu nekim savetima igračima na terenu, tako da će to biti i ovoga, samo možda u malo službenijem obliku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading