ĐOKOVIĆ POBEĐUJE I KAD NE IGRA NAJBOLJI TENIS: Novak loše počeo, pa počistio Norvežanina za 10. finale u Rimu!

Autor:

Sport

20.09.2020

12:34 >> 15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković se plasirao u finale Mastersa u Rimu pošto je savladao Norveženina Kaspera Ruda rezultatom 7:5, 6:3.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Najbolji teniser sveta će se u finalu sastati sa Dijegom Švarcmanom koji je izbacio Rafaela Nadala,  ili Denisom Šapovalovim.

Nije najbolji teniser sveta najbolje počeo meč, uprkos tome što se igralo na razliku u prvom gemu, Đoković je poveo.

Rud je opuštenije udarao i mnogo je lakše uzeo gem na svoj servis, da bi Novak loše počeo i naredni gem na svoj servis.

Poveo je Norvežanin sa 0:30, usledila su dva pametna servisa Novaka, ali posle novog lošeg drop šota Đokovića prvi do brejk lopte dolazi Rud. Činilo se da je Novak servisom spasao brejk loptu, ali vetar je vratio loptu u polje, da bi u razmeni Đoković prvi napravio grešku  2:1 za Norvežanina. 

Grešio je Đoković, pa je Rud poveo u narednom gemu 30:0. Iako je upeo Srbin da izjednači na 30:30, pogurao je rivala novim greškama, pa je Rud potvrdio brejk 3:1.

Podigao je nivo igre prvi teniser sveta, odlično je odigrao sledeći gem na svoj servis i dobio ga je bez izgubljenog poena  3:2.

Usledila je velika borba. Iako je Novak ponovo pravio greške, u šestom gemu došao do prilike da vrati brejk. Međutim, ponovo nije bio koncentrisan kada je trebalo. Ispustio je još jednu brejk loptu, pa je posle skoro 11 minuta igre Rud poveo  4:2.

 

Odlični servisi pomogli su Đokoviću da brzo dođe do 4:3.

Obojica su bila sigurna na svoj servis u narednim gemovima, pa je Rud servirao za set 5:4.

Bilo je 15:15, kada je sudija jednu lošu loptu Ruda pri servisu procenio kao dobru i dodelio mu poen za 30:15. Imao je Norvežanin potom dve set lopte. Prvu je bekhendom spasao Đoković, a drugu fantastičnim drop šotom. Srpski teniser je preuzeo inicijativu u razmenama, pa je do nove brejk lopte došao posle greške rivala. Nije poslužio Ruda servis u završnici, a izdao ga je i bekhend, pa je Novak vratio brejk  5:5.

Imao je Đoković 40:15 u narednom gemu, ali je nekoliko fantastičnih forhend udaraca imao Rud, koji je došao do brejk lopte. Ipak, servisom se izvukao najbolji teniser sveta i poveo 6:5.

Imao Novak 0:30 na servis rivala u narednom gemu, ali je uz njegovu grešku i dobar svoj poen Kasper izjednačio na 30:20. Ipak, Đoković je dobio naredna dva poena za novi brejk i osvojen set 7:5.

Đoković je lako došao do prvog gema drugog seta. Ipak, i taj period je obeležila greška sudije Adela Nura, koji je ponovo nije video pravi trag lopte.

U drugom se vodila velika borba, Srbin je imao dve brejk lopte. Ipak, Rud je uspeo da se izvuče i izjednači na 1:1. I taj gem obeležila je greška sudije, koji je Rudov servis proglasio dobrim. To nije bio slučaj.

Norvežanin je u trećem gemu došao do novih brejk loptu. Glasno je negodovao Novak, zbog čeka je dobio opomenu. Nije to mnogo uticalo na njega, spasao je prvi teniser sveta četiri brejk lopte, i na krajud ošao do 2:1.

Rud je potom prilično lako došao do 2:2.

I Đoković je bio siguran na svoj servis, pa je semafor pokazao 3:2.

U šestom gemu je umorno delovao Rud, grešio je nešto više, pa je Đoković imao tri vezane brejk lopte. Iskoristio je najbolji teniser sveta prvu sa 4:2.

Napravio je nekoliko grešaka Novak, pa je Rud došao do 30:30. Ipak, dobrim servisom Đoković je došao do 5:2.

Već u narednom gemu je Đoković došao do meč lopti. Prvu nije iskoristio, a drugu je odličnim forhendom sačuvao Rud. Norvežanin je smanjio na 5:3., pa je najbolji teniser sveta rutisnki odserirao gem za pobedu i 10. finale Mastersa u Rimu!

Tok meča između Đokovića i Ruda ste mogli da pratite uživo na portalu republika.rs.

Novak Đoković - Kasper Rud 2:0 (7:5, 6:3)

DRUGI SET 

6:3 Đoković je u finalu Rima!

5:3 Spasio je Rud dve brejk i set lopte, moraće Đoković još jednom da servira!

5:2 Greškom Đokovića Rud preti i dolazi do 30:30, ali Srbin u narednom kontroliše sve od početka do kraja. Gem loptu koristi novim servis vinerom!

4:2 Brejk za Đokovića! Kakav gem! Fenomenalni udarci Đokovića za kojeg Rud nije imao nikakvog rešenja!

3:2 Konačno gem koji se ne igra na razliku! Đoković ponovo vodi!

2:2 Norvežanin dobija gem sa nulom!

 

 

2:1 Đoković je odservirao 10. as na brejk loptu Ruda, a potom je morao da spašava još 3, i konačno, posle velike borbe i na veliko razočaranje Ruda koji je možda i zaslužio brejk, osvaja ovaj gem.

1:1 Đoković je od 40:15, stigao do brejk lopte, a potom do još jedne koju takođe nije iskoristio, Rud je nekako smogao snage i izjednačio u drugom setu, mada mu je dosta pomogao najbolji teniser sveta sa dve nekarakteristične greške...

1:0 Sjajan start Novaka Đokovića, dobija gem sa nulom!

PRVI SET

7:5 - Đoković vodi sa 1:0 u setovima!

6:5 - Najbolji teniser sveta je spasio tri brejk lopte i posle 12 minuta uspeo da dođe do gema, pa će Kasper u sledećem gemu servirati za opstanak u setu.

5:5 - Novak Đoković je spasio dve set lopte, a potom napravio brejk i tako "ostao u životu"!

4:5 - Đoković gubi samo jedan poen i osvaja gem, ali u sledećem gemu Rud servira za set.

3:5 - Sada i norveški teniser uzima gem "sa nulom".

3:4 - Posle najdužeg završen je i najkraći gem. Novak ga osvaja bez izgubljenog poena posle samo 76 sekundi.

2:4 - Rud osvaja gem koji je trajao 11 minuta! Đoković je propustio dve brejk lopte, a Norvežanin je iskoristio četvrtu priliku da pobedi u gemu.

 

 

2:3 - Siguran servis gem za Noleta koji osvaja bez izgubljenog poena.

1:3 - Osvojio je Đoković dva poena, ali Norvežanin igra prilično sigurno i osvaja novi gem.

1:2 - Novak igra nešto slabije na startu meča, Rud dolazi do brejka.

1:1 - Bez izgubljenog poena Rud osvaja gem.

 

1:0 - Đoković se prilično pomučio da dođe do prvog gema, ali najbitnije je da ga je osvojio.

Prvi na servisu je Novak Đoković, meč počinje.

Đoković i Rud su izašli na teren i trenutno se zagrevaju.

Očekuje se da teniseri uskoro izađu na teren u Rimu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading