NESALOMIVI NOVAK ĐOKOVIĆ: Srbin počistio Italijana u drugom kolu Rima i zapušio usta kritičarima!

Autor:

Sport

16.09.2020

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Italijana Salvatorea Karuza u drugom kolu Mastersa u Rimu rezultatom 6:3, 6:2, i tako uspešno prebrodio krizu posle diskvalifikacije u Njujorku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Đoković nije pogađao prvi servis u uvodnom gemu. Ipak, u razmenama je Novak imao inicijativu, pa su tri forhenda Karuza završila u mreži. Bez problema je Srbin poveo 1:0.

Trebalo je najboljem teniseru sveta malo vremena da uđe u ritam, pa je uz nekoliko grešaka pomogao rivalu da izjednači na 1:1.

Velika borba vodila se u narednom gemu, iznenadio je Karuzo sa nekoliko udaraca Đokovića. Srbin ipak nije dozvolio rivalu da dođe do brejk šanse, pa je poveo 2:1.

Imao je Novak priliku da dođe do brejk lopte u narednom gemu. Dug poen se igrao na 30:30, ali je završen tako što je Đoković poslao forhend u aut. Karuzo je potom izjednačio na 2:2.

Najbolji teniser sveta je rutinski, sa nulom, došao do 3:2.

Prve brejk lopte viđene su u narednom gemu - dve je imao Đoković na 15:40. Ipak, fantastičan je u dužim poenima bio Italijan, on je diktirao ritam, pa se izvukao iz neprijatne situacije i stigao do 3:3.

Novak je potom ponovo bio siguran u gemu u kome je servirao 4:3.

U narednom je Đoković ponovo prebacio pritisak na rivala. Nije Karuzo mogao da uzvrati na udarce protivnika, bio je prinuđen da napravi nekoliko grešaka, pa je Srbin napravio brejk 5:3.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Nastavio je Novak sa dobrim servisima. Nije Italijan imao vremena da reaguje, pa je Srbin poveo 40:15. Ipak, iskoristio je drugu set loptu za 6:4.

U prvom gemu drugog seta je Đoković imao 0:30, posle greška Karuza iz forhenda i duple servis greške. Ipak, Novak je žurio u nastavku, napravio je nekoliko grešaka i Italijan je došao do gema.

Vodila se borba i kada je Đoković ubacivao lopticu u igru, ali je Srbin dobio svoj servis gem.

Već u narednom je najbolji teniser sveta imao dve vezane brejk lopte (15:40), ali je ponovo u ključnim momentima Italijan bio na nivou. Fantastičnim riternom potom se Novak izborio za novu brejk šansu, ali ju je svojom greškom anulirao. Potajao je gem još nekoliko minuta pre nego što je prvi teniser sveta došao do nove brejk šanse. I iskoristio ju je Srbin za 2:1.

 

Iako je Karuzo imao 15:30 u narednom gemu, uspeo je Đokovi da potvrdi brejk.

Obojica su potom bili sigurni u svojim servis gemovima - 4:2.

Sve je bolje igrao Đoković. Karuzo nije mogao da se nosi sa pritiskom, pa je u sedmom gemu Srbin napravio još jedan brejk - 5:2.

Rutinski je potom došao do pobede 6:2.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading