"Ne želim da igram na US openu – želim da ostanem živ"

Autor:

Sport

06.07.2020

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

US open je planiran da krene krajem avgusta pod posebnim merama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Benoa Per

Ipak, i dalje kod mnogih vlada nesigurnost zbog situacije u Njujorku sa pandemijom koronavirusa.

Jedan od onih koji je protivnik igranja je francuski teniser Benoa Per, koji smatra da je trenutno stanje u SAD previše napeto da bi se igralo.

 - Pre mesec dana rekao bih da je bolje stanje, kafići su počeli ponovo da se otvaraju, isto tako i restorani, a sada je pomalo katastrofa. Postoje rizici odlaska u SAD. Čak iako odemo tamo je kockanje, mnogo je slučajeva na licu mesta - govori 31. teniser sveta za francuski RMC.

Mnogo je komplikovano, podvlači Per.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Benoa

 - Otići tamo znači rizikovati da budemo kontaminirani. Želim da igram tenis i putujem, to je naša svakodnevica, ali ako ćemo da rizikujemo odlaskom u SAD, pritom poštovati karantin, čini se komplikovani. Na sve to ako igramo US open moramo da žrtvujemo Madrid i Rim. Morate da pronađete letove da biste stigli tamo.

Na kraju je i najavio da bi mogao da propusti Grend slem u "Velikoj jabuci".

 - Čak iako postoji finansijsko ograničenje zbog prekida sezone i potrebe za igranje, u ovom trenutku preferiram da ne igram. Želim da ostanem živ i dobrog zdravlja - zaključio je Francuz.

US open planiran je za period od 31. avgusta do 13. septembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading